Ivan Bukovský

Ivan Bukovský "Androgynní povaha bytí"

Termín: 22.9.2017 20.1.2018
Vstupné:

dospělí 20,- Kč, děti, důchodci, držitelé ZTP 5,- Kč

22zář - 20led celý den

Žánr: výstavyvernisáž


Za hojné účasti veřejnosti byla v pátek 22. září v Galerii výtvarného umění v Mostě slavnostně zahájena výstava českého malíře Ivana Bukovského s názvem Androgynní povaha bytí. Vernisáž hudebně doprovodil Václav „Bahňous“ Blábolil se svým bluesovým projektem Stoker One Man Band. Slavnostní večer zakončilo přátelské posezení nad bohatým občerstvením které tradičně připravila SPŠ a SOŠGS Most, p. o.

Ivan Bukovský (* 1949) vstoupil na uměleckou scénu na počátku sedmdesátých let. Povahou své tvorby se zařadil do širších tendencí tzv. nové figurace, která byla reakcí na poválečnou převahu abstraktního umění a návratem k různým formám předmětného zobrazování.

Bukovský buduje svá rozměrná plátna dramaticky hnětenými barevnými pastami, na obrazech můžeme jasně sledovat energické tahy štětce či špachtle. Expresivně laděná figurální díla nesou vypjatá existenciální poselství. V některých případech nás k jasnému uchopení obrazu vede autor pomocí jeho názvu, často se objevují starozákonní témata či příběhy starověké mytologie. Na dalších plátnech nechává naopak rozhodnout o ději a obsahu samotného diváka.

Výstavu, která prezentuje přes padesát Bukovského obrazů z let 2010 – 2017, můžete shlédnout v suterénním výstavním sále gotického kostela Nanebevzetí Panny Marie denně mimo pondělí od 9 do 17 hodin až do 20. ledna 2018.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ivan Bukovský...

Restaurace NauticoMost (1 168 metrů)

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.6 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (28.8 km)