Od Koruny do pohádky

Od Koruny do pohádky

Termín: 24.6.2017
Vstupné:

děti 40,- Kč dospělí 80,- Kč

24červen sobota 13:00

Žánr: ostatní akcepro dětipohádkasoutěž


Rodinné odpoledne v pohádkovém prostředí Vodního hradu v Budyni nad Ohří Kouzelné prostředí gotického Vodního hradu v Budyni nad Ohří se promění v pohádkovou scénu, která návštěvníky přemístí v čase do doby králů a královen, princů a princezen, ale také rytířů a jejich šermířských šarvátek, historických tržišť a každodenních potyček žebráků, výběrčích daní, strážců a dalších prožitků, které symbolizovaly pohádkovou říši.

V průběhu celého pohádkového dne mohou návštěvníci shlédnout čtyři pohádková vystoupení, prohlédnout si historické tržiště s komentovanou výrobou jednotlivých řemeslných stánků jako např. kovářství, tesařství, drátenictví, výrobu ozdob, košíkářství a další trhovecké zajímavosti.

U jednotlivých řemesel si mohou děti i dospělí vyrobit symbolický suvenýr související s jednotlivými řemeslníky. V pohádkové říši nebudou chybět ani rytířské soutěže s ukázkou katovského řemesla, které bylo na budyňském panství skutečně provozováno.

Celé pohádkové odpoledne bude protkáno znalostními stanovišti, na kterých účastníci získají odpovědi na otázky, které budou uvedeny v glejtu, který účastník obdrží se vstupenkou. Glejt se správně vyplněnými odpověďmi bude v podvečer slosován a ti kteří budou mít všechny odpovědi správně mohou získat jednu ze tří pohádkových cen.

Aby dojem z historického prostředí byl úplný, mohou se v průběhu celého odpoledne účastníci převléknout do dobových obleků a na památku z této pohádkové říše si mohou nechat vytvořit obrázek (fotografii) ve fotoateliéru, který bude v areálu k dispozici.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Od Koruny do pohádky

Ubytování u OkořeHolubice (23.8 km)

Zoopark ZelčínMělník (23.9 km)

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (28.5 km)