Na jeviště Docela velkého divadla v Litvínově se po čase vrátila Láska

Na jeviště Docela velkého divadla v Litvínově se po čase vrátila Láska

Adresa:

Litvínov, Rooseveltova 279

Termín: 27.9.2016

27září úterý 19:00

Žánr: divadlo


Úspěšné představení Láska je láska režiséra Jurije Galina, které vzniklo už v roce 1993, kdy mělo premiéru v pražském Divadle v Řeznické, zahráli v úterý 20. září herci už ve třetí obnovené premiéře, tentokrát na aréně postavené přímo na jevišti Docela velkého divadla.

Čechovův text skvěle pro Galina přeložil vynikající český herec a překladatel Leoš Suchařípa. V době první premiéry bylo, podle programu, oběma současným hlavním představitelům Lence Lavičkové a Petru Erlitzovi devět let.

O to víc dnes stojí za to pozorovat jejich neuvěřitelný výkon. Galin komedii nastudoval jako poctu hereckému umění, a tak dostali herci příležitost odehrát v jednom představení dva absolutně rozdílné charaktery. Petr Erlitz jako mužný statkář a šlechtic, který si přijede v první části představení pro dluh k mladé chytré vdově v podání Lenky Lavičkové, a Robert Stodůlka coby nepříliš uctivý lokaj alkoholik se po přestávce změní ve tři naprosto odlišné lidi. Erlitz pak excelentně ztvárňuje neatraktivního hypochondrického nápadníka žádajícího o ruku hysterickou a rozmazlenou Natálii, dokonale ztvárněnou Lavičkovou, a výtečného Stodůlku  jako jejího pyšného a cholerického otce. Miniaturní role kočího se v obou částech s humorem ujal Michal Žižka.

Je úžasné zblízka (herci hrají pouhý metr od diváků) pozorovat, jak herci zvládají naprosto odlišné herecké úkoly, jak v malém prostoru dokáží přesvědčivě zahrát rozdílné charaktery, a především to, že si svoje role opravdu užívají. Litvínovské divadlo má skvělé herce. Škoda jen, že většina diváků potřebuje (má-li se vůbec do divadla vydat), aby v představení hrál některý ze známých pražských umělců, kterého znají z televize. Lenka Lavičková, Petr Erlitz, Robert Stodůlka i Michal Žižka se sice objevili v několika epizodách seriálů Ulice, Ohnivé kuře i Cesty domů, ale o tom vědí jen jejich věrní diváci. Věřím, že jim po této premiéře přibydou další.

Představení bylo vyprodáno, proto Docela velké divadlo zařadilo tuto hru o týden později, dne 27. září 2016, opět v 19,00. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Ústecký kraj Akce v obci Litvínov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na jeviště Docela...

Restaurace NauticoMost (10.1 km)

Wellnesshotel BeethovenChomutov (21 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (30.3 km)