Formula Student Czech Republic 2016

Adresa:

Most, Tvrzova 5

Termín: 5.8.2016 6.8.2016

5srp - 6srp celý den

Žánr: ostatní akcepřednáškyprohlídkasoutěžzdarma


Formula Student Czech Republic 2016 je ojedinělá akce svého druhu. Jak napovídá samotný název, jedná se o závody formulí sestavených univerzitními týmy z celého světa, ale poměrem váha/výkon si nic nezadají se skutečnými modely F1.

Letos se očekává 42 týmů a jejich doprovod. Vstup na akci je ZDARMA! V pátek 5. srpna jsou na programu první jízdní disciplíny, které příchozím divákům ukáží schopnosti formulí ve zrychlení i průjezdu zatáčkami a schopnost pilotů udržet pevné nervy v kvalifikaci. Druhý den v sobotu 6. srpna pak akce vyvrcholí atraktivním závodem endurance – tedy vytrvalostním závodem formulí na 22 km po dráze mosteckého polygonu.

Jediným kritériem úspěchu v soutěži ovšem není jen rychlost na trati. Odborné komise zhodnotí celkovou technickou vyspělost řešení, pořizovací cenu a s tím související konkurenceschopnost a komerční potenciál. Těžko najít lepší příklad, kde se u současných studentů a budoucích profesionálů tak účelně prolíná teoretická příprava s odbornou praxí. Navíc v prostředí, které bylo snem snad každého kluka.

Je víc než pravděpodobné, že ty nejúspěšnější soutěžící můžeme již zanedlouho potkat jako platné členy špičkových konstrukčních týmů světových automobilek a dost možná i prestižních stájí F1. Přijďte se zdarma podívat, jak jejich kariéra začíná. Generálním partnerem akce je společnost ŠKODA AUTO, která připravuje zajímavý doprovodný program s přednáškami i prohlídkami nových modelů a závodních speciálů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Most Akce v obci Most

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Formula Student Czech...

Restaurace NauticoMost (2.1 km)

Wellnesshotel BeethovenChomutov (15.2 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (26.2 km)