Letní čítárna

Letní čítárna

Termín: 19.7.2016 22.7.2016
Vstupné:

30 Kč

19čvc - 22čvc celý den

Žánr: ostatní akcesetkánídětskébesedazdarmaknihy


Letní čítárna Vážení přátelé, v týdnu od 19. do 22. července pro Vás ústecká muzejní knihovna otevírá na terase muzea letní čítárnu. Atrium muzea se promění v oázu klidu se stinnými i sluncem prozářenými místy. Každý si bude moci vypůjčit a pročítat knihy, zahrát si stolní hry, anebo jen tak nasávat letní pohodu.

Pro posilnění náruživých čtenářů a hráčů bude k dispozici muzejní kavárna. Setrvat u nás můžete vždy od 9 do 17 hodin. Pokud Vás bude lenošení na terase a v atriu zmáhat, nemějte obavy, že byste se tu nudili. V muzejní klubovně si můžete prohlédnout výstavu fotografií „z lezení“ Jiřího Taxise Svobody a v knihovně na Vás bude čekat výstavka publikací muzejní knihovny Parníkem po Labi.

Pokud vyrazíte i s dětmi, určitě Vás potěší výstava ilustrací, kreseb a 3D-objektů z dětského časopisu Raketa. Pro nadšené čtenáře/badatele je tu speciální nabídka – v případě zájmu Vás knihovnice rády zavedou do veřejnosti nepřístupných částí knihovny a jejích tajemných zákoutí. Celý týden bude nabit zajímavým doprovodným programem. V úterý 19. července se můžete vypravit do muzejní klubovny, kde od 17 hodin proběhne beseda s Jiřím Taxisem Svobodou.

Poutavé povídání autora se opře i o jeho (zde vystavené) fotografie. Zároveň si bude možné zakoupit knihu Paměti, která v sobě nese Taxisovy vzpomínky. Ve středu 20. července zveme od 16 hodin na akci Muzeum čte dětem (vstupné 20Kč dospělí, děti zdarma), které v sobě zahrne četbu pohádek s návaznými aktivitami. Čtvrtek 21. července bude zasvěcen dílu Luďka Markse, představitele možná poslední velké básnické generace českého undergroundu - od 17 hodin se můžete těšit na autorské čtení, kterému dal název Sklenobýl.

Program uzavře v pátek 22. července promítání mysteriózní detektivky SCHMITKE, která nás zavede na vrcholky Krušných hor (česko-německý film, 94 minut). Doprovodný program v úterý, ve čtvrtek a v pátek začíná od 17 hodin a vstupné činí 30 Kč. Těším se na setkání s Vámi!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní čítárna

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (731 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.8 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (18 km)