Velikonoce 2024 v ZOO Ústí nad Labem

Velikonoce 2024 v ZOO Ústí nad Labem

Termín: 28.3.2024 1.4.2024
Vstupné:

60 – 120 Kč

28bře - 1dub celý den

Žánr: ostatní akcezoo akce v přírodě soutěže rodina děti Velikonoce tradice zvířata zoovláček Ústí nad Labem


V letošním roce připadly velikonoční svátky na přelom března a dubna, kdy zimní provozní doba přechází do letní, takže pro větší spokojenost návštěvníků jsme připravili řadu změn.

V těchto dnech prodlouženého volna, tedy dvou svátků i velikonočních prázdnin pro školáky, je s výjimkou čtvrtka již prodloužena otevírací doba. Ve čtvrtek 28. března je ještě otevřeno do 16.00 hodin a v provozu bude poprvé i horní vchod do zoo. Již od následujícího dne, od svátečního Velkého pátku 29. března, budou oba vchody, spodní i horní, v provozu až do 18.00 hodin. Od pátku 29. března bude také v provozu oblíbený zoovláček, který je jednak velkou atrakcí zoo, ale zároveň pomáhá překonat převýšení mezi oběma vstupy. Prohlídku si návštěvníci mohou načasovat tak, aby stihli i komentovaná krmení a předváděcí akce u zvířat, která jsou také v režimu letní sezóny. Týkají se např. tuleňů, tučňáků, surikat a dalších druhů zvířat, bude otevřena průchozí expozice lemurů. Více podrobností a aktuální nabídku naleznou zájemci na webu v oddíle Nenechte si ujít… a na informačních panelech v areálu zoo.

Nejen pro milovníky ptactva je v nabídce aktivit Ptačí stezka s křížovkou, a to po celou dobu velikonočních prázdnin (28. 3.-1. 4. 2024). Primárně je určena dětem, potažmo celé rodině, které zpestří procházku areálem zoo. Soutěžní tikety si zájemci mohou při příchodu vyzvednout v obou pokladnách, ale POZOR – odměna po odevzdání vyplněné křížovky čeká na soutěžící pouze ve spodní pokladně! Od pátku 29. března do 1. dubna bude pro děti na hřišti u Venkovského dvorku připraveno malování na obličej, nabídka šikovných kreslířek je skutečně široká.

Zcela speciální program je připraven na Velikonoční pondělí (1. 4.), kdy je pro určité druhy zvířat připraven velikonoční enrichment. Je to zábava nejen pro zvířata, ale i pro návštěvníky, kteří sledují, jak je při získávání potravy který druh šikovný a vynalézavý. Konkrétní časy budou uvedeny na letáčku, který návštěvníci získají při vstupu do zoo, předem budou avizovány i na webu a FB zoo. Všechny prvky enrichmentu jsou samozřejmě laděny do velikonoční tématiky.

A ještě na závěr důležitá informace! Přesto, že se téměř všechny aktivity váží k letní sezóně, ceník pro vstup do zoo zůstává zachován dle ročního období. Takže od čtvrtka 28. do neděle 31. března platí „zimní“ vstupné (120 Kč dospělí, 60 Kč děti, studenti, důchodci, 310 Kč rodina 2+2), ale od pondělí 1. dubna se zvyšuje na „letní“ úroveň (140 Kč, 70 Kč, 370 Kč).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoce 2024 v ZOO...

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (2.4 km)

Ubytování DomaTisá (13.7 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (16.2 km)