Dráteníků rok

Dráteníků rok

Termín: 20.5.2023 22.10.2023
Vstupné:

základní 80 Kč, snížené 50 Kč, rodinné 210 Kč

20kvě - 22říj celý den

Žánr: výstavy


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na výstavu Dráteníkův rok, která bude otevřena při příležitosti patnácté Muzejní noci v Žatci v sobotu 20. května 2023 od 13 hodin v Křížově vile (Zeyerova 344).

„Výstava ukáže drátenické práce osmi novodobých dráteníků z celé České republiky, např. Věry Studené z Kuklíku, Moniky Sochůrkové z Prahy, Lady Borecké z Krchleb, Aleny Kulhánkové a Zdeňka Slavaty z Kytína, Ladislava Šlechty z Harrachova a manželů Pichových z Milevska, kteří svou činnost posunuli do umělecké oblasti. Během celé muzejní noci bude možné vidět ukázky drátování, možnost vyzkoušet si drátování a koupit jejich výrobky přímo na místě, a to až do 19 hodin", přiblížila Monika Klímová, pracovnice Regionálního muzea v Žatci.

„Drátování nabylo nového smyslu a jeho účel je čistě estetický. Pokud dnes drátujeme nádobu, není to z důvodu jejího poškození, ale proto, abychom ji ozdobili. Jaká neuvěřitelná díla lze z drátu zhotovit vám ukážeme prostřednictvím naší volné tvorby", dodala jedna z autorek, Věra Studená.
Výstava potrvá do 22. října 2023.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dráteníků rok

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Restaurace NauticoMost (21.8 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.3 km)