Koncert Schola Gregoriana Pragensis v kostele Zvěstování Panny Marie

Koncert Schola Gregoriana Pragensis v kostele Zvěstování Panny Marie

Termín: 25.3.2023
Vstupné:

dobrovolné

25březen sobota 17:00

Žánr: koncerty


Vážení návštěvníci,

srdečně vás zveme na jedinečné koncertní vystoupení světově uznávaného pěveckého souboru Schola Gregoriana Pragensis, které se uskuteční v sobotu 25. března v 17 hodin v sekularizovaném kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích.

Schola Gregoriana Pragensis se řadí mezi přední světové interprety středověké duchovní hudby. Zaměřuje se jak na sémiologickou interpretaci gregoriánského chorálu podle nejstarších neumatických pramenů z 10.–11. století, tak i na uvádění gregoriánských zpěvů vlastní české chorální tradice, včetně rané polyfonie. Díky intenzivnímu studiu středověkých pramenů zaznívá v programech často i řada unikátních, nově objevených skladeb ze 13.–15. století. V širokém spektru repertoáru souboru lze však najít i soudobou tvorbu. Zakladatelem a uměleckým vedoucím souboru je David Eben, který se kromě středověké duchovní hudby věnuje také dalším hudebním žánrům. Společně se svými dvěma bratry aktivně působí ve známé skupině bratří Ebenů. 

Koncert pořádá Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích jako benefiční koncert realizovaný v rámci Poutní slavnosti ke svátku Zvěstování Páně, která se koná s finanční podporou Státního fondu kultury ČR. Vstupné dobrovolné, výtěžek bude věnován ve prospěch projektu Revitalizace kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích.

Jste srdečně zváni!

Foto: Schola Gregoriana Pragensis

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Litoměřice Akce v obci Litoměřice
  • Progressive

    Litoměřice, Pokratická 1849/85, 412 01 Litoměřice-Pokratice
  • Klub SHAKER

    Litoměřice, Na Valech 2028
  • Dynamo

    Litoměřice, Pekařská 16/527

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert Schola...

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (15.2 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (28.9 km)

Ubytování DomaTisá (29.3 km)