Celodenní program se odehrává v areálu Františkánského kláštera. Návštěvníci mohou sledovat průběh a zpracování hroznů – mletí, odzrnění, rmutování a lisování a mohou ochutnat letošní burčák, čerstvý vinný mošt a víno.

Nejvýznamnější církevní památkou v Kadani je františkánský klášter z druhé poloviny 15. století. Místní františkáni si prošli veškerými strastmi jednotlivých období, až je roku 1950 z kláštera definitivně vyhnali komunisté. Zničený klášter, který se stal kulturní památkou, se nakonec i přes nedostatek financí podařilo zachránit a dnes v jeho prostorách sídlí Městské muzeum. K odpočinku využijte klášterní zahrady s bylinkovými záhony, velkými travnatými plochami i vinicí. Kvůli výjimečné zachovalosti kláštera a jeho zapojení do kulturního života města bude církevní objekt kandidovat na umístění na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Prohlídky jsou v létě naplánovány denně kromě pondělí každou hodinu od 11 do 17 hodin.

Právě výše zmíněná vinice byla roku 1998 obnovena, aby tak navázala na proslulost kadaňského vína z dob Karla IV. Plody práce místních vinařů můžete ochutnat třeba 24. září od 10 do 17 hodin, kdy se ve městě koná tradiční Svatováclavské vinobraní. K dostání bude burčák, vinný mošt i kadaňské víno. Kromě výstavy věnované vinařství na Kadaňsku či slavnostního otevírání „Hory“ uvidíte také ukázkové zpracování vinné révy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vinobraní v Kadani 2022

Wellness Hotel HasištejnMísto (7.7 km)

Wellnesshotel BeethovenChomutov (14.3 km)

Waldhaus JáchymovJáchymov,Klínovec (22.4 km)