EHD 2021 v Žatci - 600 let bitvy u Žatce a porážky druhé křížové výpravy proti husitům

EHD 2021 v Žatci - 600 let bitvy u Žatce a porážky druhé křížové výpravy proti husitům

Termín: 18.9.2021
Vstupné:

dobrovolné

18září sobota 10:00

Žánr: ostatní akce


Pozvánka na letošní EHD v Žatci

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci již tradičně připravuje Den evropského dědictví. Ten se uskuteční v sobotu 18. září od 10 do 18 hodin v prostorách muzea a přilehlé zahrady, v Husově ulici 678 Žatec. Letošní téma je věnováno připomínce 600. výročí bitvy u Žatce a porážky druhé křížové výpravy proti husitům a program bude skutečně bohatý.

„Na muzejní zahradě se v průběhu dne představí hudební, taneční, šermířské a kejklířské skupiny např. Subulcus, Honesta, Kancioneta, Elthin ad. Dobývání vozové hradby, rozložení křižáckého tábora a válečnictví bude doplněno i o dílničky pro děti, které připravuje skupina Merlet. Vyzkoušíte si ražbu mincí, práci s kůží, předení na kolovrátku, ochutnáte středověkou kuchyni. Od 14 hodin bude slavnostně zahájena výstava Husité v severozápadních Čechách a druhá křížová výprava u Žatce 1421 v prostorách přednáškového sálu hlavní budovy muzea, kterou muzeum připravilo ve spolupráci s Ústavem archeologické památkové péče severozápadních Čech v Mostě. Průběžně bude promítán k této příležitosti nově natočený film Porážka druhé křížové výpravy proti husitům u Žatce v roce 1421", nastínila program PhDr. Radmila Holodňáková, ředitelka muzea.

K dispozici budou stánky s občerstvením, medovinou, farmářskými sýry i dřevěnými hračkami.

V rámci dne bude zpřístupněna i výstava o módě 20. a 30. let 20. století s názvem Žiju v první republice v Křížově vile, Zeyerova 344 Žatec a výstava araukaritů a paleontologických obrazů Dávné věky na Žatecku a v širším okolí ve Staré papírně, Volyňských Čechů 733.

Rozhodně si nenechte ujít zajímavou akci a zapište si do svých kalendářů datum 18. 9. 2021!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce EHD 2021 v Žatci - 600...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.3 km)

Restaurace NauticoMost (22 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)