Kukang – příběh ze Sumatry

Kukang – příběh ze Sumatry

Termín: 5.9.2020
Vstupné:

zdarma

Žánr: ostatní akce


Zoologický klub ve spolupráci s Muzeem města Ústí nad Labem pořádá v sobotu 5. září 2020 pro své členy přednášku Františka Příbrského, na kterou zve srdečně i veřejnost. Přednáška začíná v 10.30 hodin v Císařském sále (3. patro).

Kukang je indonéský název pro ohroženého primáta outloně váhavého (Nycticebus coucang), který se stává obětí své roztomilosti a lidské bezohlednosti. Od roku 2014 vede skupina českých zoologů a ochránců přírody na Sumatře záchranné a rehabilitační centrum a neziskovou organizaci, která bojuje proti nezákonnému obchodu s divokými zvířaty (The Kukang Rescue Program).

Projekt Kukang Coffee podporuje místní farmáře v produkci environmentálně šetrné kávy spojené s ochranou místních populací divokých zvířat. Od roku 2020 je tato káva sumaterských farmářů, kteří chrání outloně, luskouny a další divoká zvířata, prodávána v České republice ve stejnojmenné kavárně Kukang Coffee v Ústí nad Labem.

František Příbrský – ochránce přírody a divokých zvířat pracuje jako terénní zoolog a koordinátor mezinárodních in-situ projektů Zoo Ostrava. Je spoluzakladatelem indonéské nadace Yayasan Peduli Kelestrian Satwa Liar, vedle přímé ochrany divokých zvířat také spoluzaložil a spoluvede nový evropský projekt zvaný Ukradená divočina zaměřující se na problematiku nelegálního obchodu s divokými zvířaty a částmi jejich těl v Evropě, především pak v České republice. Pochází z Ústí nad Labem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kukang – příběh ze...

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (731 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.8 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (18 km)