Emil Holub - Tam za řekou Zambezi

Emil Holub - Tam za řekou Zambezi

Termín: 3.9.2020 15.11.2020
Vstupné:

30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

3zář - 15lis celý den

Žánr: výstavy


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve do Křížovy vily na zahájení výstavy Emil Holub - Tam za řekou Zambezi, které proběhne 3. září 2020 od 17 hodin.

Výstava ze sběrů a materiálů PhDr. Marie Imbrové přiblíží touhu a odhodlání Emila Holuba proniknout do nitra černého kontinentu, jeho motivaci, představy, úsilí, střety s realitou jižní Afriky na konci 19. století“, uvedla kurátorka výstavy Mgr. Monika Merdová. Dále ukáže metody a způsoby popisu místní krajiny, život domorodců, boj o přežití, jeho význam pro současná africká etnika a stopy, které zanechal v české cestopisné literatuře a také využití jeho  odkazu v současnosti. Propagace jeho života a díla v Zimbabwe a Zambii je doplněna autentickými africkými artefakty.

Výstava potrvá do 15. listopadu 2020

PhDr. Marie Imbrová – afrikanistka a sběratelka drobného afrického umění, zakladatelka a vedoucí Klubu přátel Tengenenge v České republice, bývalá ředitelka Kulturních zařízení města Roudnice nad Labem a diplomatka, velvyslankyně v Nairobi, Keni, Zimbabwe, Harare. Více na www.imbrova.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Emil Holub - Tam za...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Restaurace NauticoMost (21.8 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.3 km)