Výstava obrazů malířů Davida Bergera, Arnošta Hanáka a Jiřího Svobody. Všechny tyto muže spojuje Paleo art – umělecký směr ztvárňující pravěk.

ARNOŠT HANÁK
Narozen 1963, Karviná. První malířské počiny kolem roku 1973, kdy v knihovně v Dětmarovicích objevil knihy Zavátý život a Divy Prasvěta od Josefa Augusty s ilustracemi Zdeňka Buriana.
Mnohem později začal s jinými technikami – olejomalbou, která je v současnosti jeho nejpoužívanější. Věnuje se malbě jak z období pravěku země, tak i krajinomalbě, zátiší, etnografii i portrétní malbě. Jeho velkým vzorem je Zdeněk Burian.

JIŘÍ SVOBODA
Narozen 1965, Pelhřimov. Je český malíř a ilustrátor, specializující se na rekonstrukce pravěku (ekosystémů i živočichů, žijících v dávných geologických epochách). Jeho hlavním oborem je tedy tzv. paleoart. K tomuto tématu jej v dětství přivedly rekonstrukce Zdeňka Buriana a knihy paleontologa Josefa Augusty.
Od roku 2005 spolupracuje na rekonstrukcích dávných ekosystémů s předními českými paleobotaniky i paleozoology. Jeho práce jsou k vidění v mnoha knihách i na výstavách v muzeích a galeriích. Jiří Svoboda spolupracuje dlouhodobě například s dalším českým ilustrátorem pravěku Petrem Modlitbou. Kromě mnoha ilustrací pro přírodovědné časopisy spoluilustroval i několik knih (např. Putování naším pravěkem z roku 2011).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pravěk v Žatci

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.1 km)

Restaurace NauticoMost (21.5 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)