Velikonoční kraslice

Velikonoční kraslice

Termín: 12.3.2020 19.4.2020
Vstupné:

30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

12bře - 19dub celý den

Žánr: výstavy


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na velikonoční výstavu, kterou zahájí ve čtvrtek 12. března 2020 od 17 hodin v prostorách přednáškového sálu v hlavní budově v Husově ulici. Na úvod vystoupí žáci tanečního oboru ZUŠ Žatec.

Představíme nové kraslice, které za loňský rok rozšířily početnou sbírku našeho muzea, jež přesáhla magické číslo tisíc kusů. Pochlubíme se darovanými kraslicemi od Andrei Havlíčkové z Karlových Varů, která za ně získala ocenění Regionální produkt Poohří v roce 2019“, řekla kurátorka výstavy Jitka Krouzová.

Ve výstavě jsou prezentovány různé techniky zdobení, např. vyšívané rybími šupinami, madeirované, drátované, korálkové, ovazované bavlnkami, a nebudou chybět ani tradiční techniky jako vyškrabávání, voskový reliéf a batika, zdobení jezerní sítinou, slámou atd. Výstava potrvá do 19. dubna 2020.

Kromě výstavy muzeum chystá velikonoční zdobení kraslic s ukázkami některých technik, pletení pomlázek a tradiční velikonoční jarmark ve Staré papírně. Obě akce proběhnou od středy 1. dubna do soboty 4. dubna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Žatec Akce v obci Žatec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoční kraslice

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.3 km)

Restaurace NauticoMost (22 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)