Za loutkami Antonína Műllera

Za loutkami Antonína Műllera

Termín: 5.12.2019 23.2.2020
Vstupné:

základní 30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

5pro - 23úno celý den

Žánr: výstavyloutky


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na slavnostní zahájení výstavy Za loutkami Antonína Műllera, které se uskuteční ve čtvrtek 5. prosince 2019 od 17 hodin v Křížově vile s hudebním vystoupením žáků ZUŠ Žatec a malým překvapením.

Ukážeme dřevěné loutky - marionety z dílny žateckého rodáka Antonína Műllera. Seznámíme s jejich návrhy, skicami, i s tím, jak jednotlivé loutky vznikají. Představíme loutku Čaroděje, která je dílem Ant. Műllera a je stálým inventářem Jitřenky Žatec“, řekla o výstavě Jitka Krouzová, vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení muzea.

Výstava potrvá do 23. února 2020.

*************

Antonín Műller se narodil v Žatci v roce 1953. Vystudoval střední uměleckoprůmyslovou školu v Praze, obor řezbář. Od roku 1980 pracoval pod Ústředním loutkovým divadlem v Praze a následně od roku 1985 ve Studiu Jiřího Trnky v animovaném filmu. Od roku 1989 je samostatným výtvarníkem, řezbářem a technologem loutek. Jeho výrobky jsou zastoupeny v divadlech v Německu, Dánsku, Švédsku, Belgii, Anglii, Austrálii, Japonsku a hlavně v České republice. V posledních letech je spolupracovníkem Divadla Spejbla a Hurvínka, kde se podílí na řadě inscenací. Kromě jiného pořádá i kurzy výroby loutek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Žatec Akce v obci Žatec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Za loutkami Antonína...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Restaurace NauticoMost (21.8 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.3 km)