Výstava ukáže fotografie z ateliéru významného fotografa 2. poloviny 19. století.

František Fridrich (1829-1892) byl nejvýznamnější český fotograf a vydavatel fotografických pohlednic 2. poloviny 19. století, který získal jako jediný tehdejší fotograf z Čech i mezinárodní věhlas. Nejvíce se proslavil snímky Prahy a lázeňských měst. 

V lázeňské sezóně jezdil fotografovat do lázní, kde nacházel bohatou klientelu. Vedle Prahy a Karlových Varů se Teplice staly Fridrichovým nejoblíbenějším fotografickým místem. Specializoval se na místopisnou fotografii, vydával celé fotografické cykly. V Teplicích provozoval sklad a sezónní fotografický ateliér. V roce 1867 si zřídil vlastní fotografické nakladatelství a otevřel obchod v ateliérové stavbě na střeše Kávového salónu. Koncem 60. let a v 70. letech měl působiště v domě zvaném Lesní zámeček na Laubeho náměstí.
Teplické muzeum spravuje rozsáhlou sbírku Fridrichových fotografií. Jedná se o snímky míst v Teplicích a okolí včetně několika stereoskopických fotografií. Jedinečné je album fotografií Teplic a okolí, které bylo vystaveno na Světové výstavě ve Vídni v pavilónu o lázních v roce 1873.

Na výstavě bude představena osobnost Františka Fridricha, jeho dílo a především jeho snímky Teplic a okolí s připomenutím tehdejší doby. Vystaveny budou originální fotografie i velkoformátové reprodukce snímků.  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Teplicko objektivem...

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (15.3 km)

Restaurace NauticoMost (19.6 km)

Ubytování DomaTisá (20.9 km)