Krampus čerti - Fontána Teplice

Krampus čerti - Fontána Teplice

Adresa:

Teplice, nám. Svobody 3312

Termín: 25.11.2018
Vstupné:

zdarma

25listopad neděle 15:00

Žánr: ostatní akcestrašidla show zdarma


V neděli 25. listopadu navštíví Teplice věhlasná skupina Krampus-Čerti ze severu. Nic podobného Teplice ještě nezažily, a tak si to nesmíte nechat ujít! Mohutné kožichy, děsivé masky a velký pekelný rachot. To je Krampus show, která poprvé míří přímo do centra města Teplice. Uskuteční se 25. listopadu v Nákupním centru Fontána v Teplicích. „Jsme si dobře vědomi, že o tuto událost je a bude mimořádný zájem, proto jsme se rozhodli, že trasa pochodu nebude pouze přímo v našem centru, ale i před ním,“ říká manažer Nákupního centra Fontána Teplice Karel Schön.

„Trasa bude začínat v našem centru, skupina čertů projde hlavní pasáží a zamíří do Krupské ulice. Odtud půjde v připraveném koridoru podél našeho centra ve směru do spodní části náměstí Svobody ke kruhovému objezdu. Následovat bude přesun ke spodnímu vchodu k prodejně Albert. Poté se celý průvod přesune znovu do prvního patra, kde čerti na hlavní pasáži udělají připravené kolečko a zase na rok zmizí v hlubinách pekla,“ říká k připravené trase Karel Schön.

Celá trasa bude ohraničena plotovými zábranami. „Je to z důvodu bezpečnosti, jak čertů, tak hlavně všech návštěvníků. Protože je v očekávání návštěva několika tisíc lidí, rád bych požádal všechny obyvatele města i jeho návštěvníky, aby se rozmístili po celé trase připraveného pochodu čertů. Je samozřejmé, že ne každý se dostane až k zábranám, ale i při koncertu jsou lepší a horší místa,“ dodává Karel Schön.

Krampus je alpským strašidlem, označuje rohatou antropomorfní figuru, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Starověká tradice Krampusu se z rakouských Alp postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních států – Německa, Slovinska, Maďarska, severní Itálie a Chorvatska. Jméno Krampus vzniklo z rakouského „krampas" označujícího něco neživého.

Program v neděli 25. listopadu bude zahájen v Nákupním centru Fontána už v 15 hodin. Čekání na čerty, kteří po celou dobu budou vše pečlivě sledovat zkrátí zajímavá vystoupení. „Nebudou chybět mladí talentovaní zpěváci a zejména v 16.30 se můžete těšit na jedinečný koncert. Vystoupí Věra Špinarová Tribute a máte se na co těšit. Chybět nebude ani největší hit s názvem Jednoho dne se vrátíš. Vše v podání zpěvačky Lucie Malinové.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Teplice Akce v obci Teplice

Podobné akce