Dny evropského dědictví - Žatec

Dny evropského dědictví - Žatec

Termín: 15.9.2018
Vstupné:

zdarma

15září sobota 13:00

Žánr: ostatní akcehistorie netradiční prohlídky dny otevřených dveří zdarma


Žatecké muzeum chystá Dny evropského dědictví
Dny evropského dědictví (European Heritage Days, zkráceně EHD) se konají každoročně v září v mnoha městech a obcích po celé Evropě. V jejich rámci se nejširší veřejnosti otevírají brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.

V České republice je organizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska už od roku 1991. V Žatci je od tohoto roku koordinuje Regionální muzeum K. A. Polánka, mají u nás proto dlouhou tradici a těší se značnému zájmu návštěvníků.

Přípravy na letošní "éhádéčka" jsou v plné proudu. Uskuteční se v sobotu 15. září 2018. Muzeum se rozhodlo pro méně tradiční pojetí celé události a zvolilo trošku jiný formát než v předchozích letech - kromě několika zpřístupněných historických objektů budou lidé moci navštívit řadu "Žateckých dvorků", na každém z nich na ně bude čekat od 13.00 do 18.00 tematický kulturní program v podobě výstav, představení, interaktivních dílniček či soutěží, prodejních stánků a mnoho dalšího.

Na akci spolupracuje celá řada subjektů i jednotlivců, kteří se podílejí na zpřístupnění dvorků i na přípravě jejich programové náplně. Celá akce tak dostává komunitní charakter a odráží se v ní i letošní celostátní téma Společné dědictví, společné hodnoty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dny evropského...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.4 km)

Restaurace NauticoMost (22 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.7 km)