Den bez palmového oleje v Zoo Děčín

Den bez palmového oleje v Zoo Děčín

Adresa:

Děčín, Žižkova 1286/15

Termín: 18.8.2018 19.8.2018
Vstupné:

dospělí 100 Kč, děti 60 Kč

18srp - 19srp celý den

Žánr: ostatní akcezoo akce v přírodě


Sobota 18. srpna bude v českých a slovenských zoo sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad Dnem bez palmového oleje. A nejinak tomu bude i v děčínské zoologické zahradě.

„V posledních letech se palmový olej stal jedním z nejpoužívanějších produktů rostlinné výroby. Setkáme se s ním v každém supermarketu, najdeme ho v potravinách, kosmetice, v krmivech a ve velkém i v biopalivech. Intenzivní pěstování palmy olejné způsobuje odlesňováním tropických deštných lesů zejména v jihovýchodní Asii. Společnou akcí s názvem Den bez palmového oleje bychom rádi upozornili na problematiku pěstování této plodiny, která se stává čím dál tím větší environmentální hrozbou,“ vysvětlila mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

Návštěvníci zoo budou mít po celý víkend od 18. do 19. srpna možnost seznámit se s problematikou palmového oleje prostřednictvím informačních cedulek. A kdo si pak troufne, může se zapojit i do stanovištní soutěže. Stačí správně zodpovědět celkem šest soutěžních otázek a mít štěstí při losování. Výherce se může těšit na výhru v podobě rodinné vstupenky do Zoo Děčín, balíček propagačních předmětů zoo a také balíček produktů neobsahujících palmový olej. Losování vítězů proběhne v pondělí 20. srpna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce