Novoveské letní slavnosti

Novoveské letní slavnosti

Termín: 28.7.2018
Vstupné:

zdarma

28červenec sobota 14:00

Žánr: ostatní akceslavnosti soutěže a hry dílny řemeslo hudba show


Tradiční červencové slavnosti v Nové Vsi v Krušných horách se letos ponesou v retro duchu. Pobaví děti i dospělé, chybět nebudou stará řemesla nebo třeba projížďky v historických vozidlech. Slavnosti, která se konají v sobotu 28. července, jsou součástí česko-německého projektu zaměřeného na poznávání zapomenutých tradic Krušných hor.

Pro děti budou připraveny dětské atrakce a soutěže, výtvarné tvořivé dílny, oblíbené malování na obličej a nově i tetování. Časy dávno minulé připomenou kankánové tance, dobové líčení a účesy nebo projížďky v historických vozidlech. V řemeslných stáncích bude k vidění předení na kolovratu, tkaní na stavu, práce skláře nebo hrnčíře. Chybět nebude živá hudba – dechovka, cimbálovka, DJ Tom, Marek Černoch a zábava s moderátorem Zdeňkem Lukeslem Ein Lukesle Buntes. Slavnosti ukončí ve večerních hodinách ohňostroj.

Během dne od 10 do 16 hodin bude otevřeno Novoveské muzeum a v sále kulturního domu si návštěvníci mohou prohlédnout výstavu fotografií Ohře v proměnách času. Od 15 do 17 hodin bude zpřístupněna větrná elektrárna na Strážném vrchu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Novoveské letní...

Restaurace NauticoMost (14.2 km)

Wellnesshotel BeethovenChomutov (16 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (22.9 km)