Muzejní noc nabídne dětem i dospělým pestrý program: noční jízdy důlním vláčkem Prokopskou štolou, speciální prohlídky hornického domku, výrobu voskových obětin nebo setkání s odbornými pracovníky – historikem, geologem, botanikem, archeologem či konzervátorem. Program bude doplněn o aktivity pro děti a promítání fotografií.

V sobotu 19. 6. 2021 od 18 do 22 hodin se v Hornickém muzeu Příbram uskuteční populární Muzejní noc. Ta nabídne noční jízdy důlním vláčkem Prokopskou štolou k nejhlubší jámě březohorského rudního revíru (1600 m), prohlídky vybraných expozic a rovněž návštěvníkům přinese možnost setkat se s odbornými pracovníky a pohovořit s nimi o jejich bádání, o sbírkových předmětech a dalších tématech. Program večera se nachází níže (zeleně označený text je možné rozkliknout a přečíst si podrobnosti), detaily k jednotlivým stanovištím budou upřesněny.

Ševčinský důl

18:00 – 20:00 setkání s historičkou PhDr. Lenkou Blažkovou, Ph.D. v sokolovně. Ve venkovním prostoru před expozicí bude pro zájemce připraveno voskařské pracoviště s ukázkou vybraných druhů svící a litím voskových obětin.

18:00 – 20:00 setkání s muzejní pedagožkou Mgr. Janou Fialovou a aktivity pro děti ve venkovním areálu.

18:00 – 20:30 jízdy hornickým vláčkem

18:00 – 21:00 setkání s geologem Mgr. Pavlem Škáchou, Ph.D. v mineralogické expozici. Určování minerálů (přineste své vlastní minerály k určení!), historie dolování, hledání minerálů v dolech a na haldách, analyzování minerálů, popisování nových minerálů pro svět.

18:00 – 22:00 šachetní budova – otevřeno k individuálním prohlídkám

20:30 – 21:30 prohlídky hornického domku vedené historičkou PhDr. Lenkou Blažkovou, Ph.D.

Vstupné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Příbram Akce v obci Příbram

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Muzejní noc - ...

Time Cafe & PenzionPříbram (2.1 km)

Rezidence HolšínHluboš (11.9 km)

Rezidence V ParkuDrhovy (17.8 km)