Fotbalové slavnosti na zámku Loučeň

Fotbalové slavnosti na zámku Loučeň

Adresa:

Nymburk, Loučeň 1

Termín: 14.4.2018 15.4.2018
Vstupné:

plné 100,- Kč, snížené 80,- Kč

14dub - 15dub celý den

Žánr: sport


Fotbal je nejrozšířenější sport na světě a vznikl v Anglii, to ví každý, ale víte, že dalším místem, kde se začal hrát fotbal byla Loučeň. Přijďte se přesvědčit, pobavit a třeba si i trochu začutat o víkendu 14.-15.dubna na zámek Loučeň

Jeho Jasnost princ Erich Thurn Taxis, nejstarší syn loučeňského knížepána Alexandra se zajímal o všechno nové a moderní. Studovat odešel do Cambridge a tam se mu zalíbila míčové hra, kterou hráli spolužáci - fotbal.

Sám se stal aktivním hráčem. Do Čech si sebou vzal anglické vychovatele a také vybavení na fotbal. Z počátku si jen tak čutali v zámeckém parku, přidávali se místní a již v roce 1893 založili první fotbalový klub v Čechách FK Loučeň 1893.

Z počátku bylo těžké najít soupeře, první utkání se odehrálo 18.4.1893 v Praze za Císařské louce a soupeřem byla pražská německé Regata.

Zámkem vás po oba dny provede osobně princ Erich a zavzpomíná jak fotbal v Čechách zakládal. V parku bude připraveno fotbalové hřiště na původním místě a několik ukázkových utkání. Pro ty, kteří si budou chtít vyzkoušet své fotbalové dovednosti bude připraveno několik soutěží.

V neděli 15.4. od 11:00 hod. bude vysílat ČT 4 SPORT přímý přenos fotbalového utkání FK Loučeň 1893 x TJ Pátek na hřišti ve Štítě. Čestný výkop provede pravnuk Prince Ericha Viktor Thurn-Taxis.

Akce je organizována společně s FK Loučeň 1893 a ve spolupráci s FAČR.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Nymburk Akce v obci Nymburk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fotbalové slavnosti na...

Zámek LoučeňJizbice (26 metrů)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (78 metrů)

Šafářův statek MiloviceMilovice (11.7 km)