Kněžna Marie strávila zimu na italském zámku Duino a vrací se oslavit svátky jara na zámek Loučeň. Celý zámek je slavnostně vyzdoben, malují se vajíčka a chystají slavnostní pokrmy. Kněžna miluje svá vnoučata a chystá pro ně různá překvapení.

Již tradičně je zámek Loučeň otevřen celoročně, ale tím opravdovým zahájením nové sezóny jsou až Velikonoce. Velikonočním prohlídkám se letos budeme věnovat téměř celý měsíc. Některý z členů knížecí rodiny vás osobně provede slavnostně vyzdobeným zámkem a seznámí vás s tím, jak slavila jarní svátky knížecí rodina i lidé v podzámčí.

Dozvíte se, jaké překvapení kněžna Marie Thurn Taxisová chystala svým vnoučatům. U knížete Alexandra zase musíme zmínit jeho zálibu v ženách. O Velikonocích tedy neopomněl zajít s pomlázkou nejen za každou ženou a dívkou na zámku, ale zavítal i do zámeckého okolí. A malí princové a princezny spolu s dětmi z vesnice hltali velikonoční pohádkové příběhy o otvírání pokladů a pak v probouzejícím se Svatojiřském lese hledali skřítky Šejtany, vodníky, víly, hejkala a další mýtické postavy.

Velikonoční prohlídky probíhají každý den od 28. března do 7. dubna 2024.

Ve všední dny vždy ve 12:00, 14:00 a 16:00 hod.

O víkendech a velikonočních prázdninách pak každou hodinu od 11:00 - 16:00 hod.

Dětské velikonoční prohlídky jsou přes víkendy a velikonoční prázdniny zpravidla každou hodinu od 11:30 hod.

Zámecký areál s anglickým parkem, unikátním labyrintáriem se dvanácti labyrinty a bludišti a dětským lanovým parkem je otevřen denně od 10:00 -17:00 hod. V sobotu do 20:00 hod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Nymburk Akce v obci Nymburk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoce 2024 u Thurn...

Zámek LoučeňJizbice (26 metrů)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (78 metrů)

Šafářův statek MiloviceMilovice (11.7 km)