Historické cukrárny

Historické cukrárny

Adresa:

Svatý Mikuláš, Svatý Mikuláš 51

Termín: 12.4.2018 31.10.2018

12dub - 31říj celý den

Žánr: výstavy


V této sezóně budou u nás v muzeu vonět dobroty – na atraktivní putovní výstavě o vývoji cukrářského řemesla, sladkostí a historii cukráren v Čechách a na Moravě.

Každý návštěvník si na sladké výstavě přijde na své: dospělí se seznámí s nejoblíbenějšími a nejvyhledávanějšími cukrárnami a výrobnami cukrovinekv prvorepublikovém Československu, děti mohou obdivovat nápaditost a rozdíly dřívějších a dnešních sladkostí nebo se pousmát nad ručním strojem na zmrzlinu.

Dobu zašlých časů připomíná stylizovaný interiér historické cukrárnyobchodu i výrobny, se zásobníky na kávu, dózami plných bonbonů a zákusky vytvořených podle časopisů ze 30. let 20. století.

Seznámíme vás s ukázkami mnohdy již zapomenutých cukrářských nástrojů, jako jsou raznice a formy na bonbony nebo tvořítka dříve oblíbených sněhových koulí. Obdivovat můžete dobové bonboniéry i reklamní materiály.  

Najdete tu i mušle na zmrzlinu, kameninové formy na želé bonbony, originální krabice na dorty, historické plechovky, skleněné zásobníky na bonbony, cukrářský výuční list a pracovní knížku nebo třeba i příběh prvorepublikového cukráře Novotného, který si sám sepsal a je doplněn rodinnými fotografiemi.

Nebojte se kalorií a přijďte ochutnat nejen atmosféru dob dávno minulých, ale možná i něco dobrého na zub!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Historické cukrárny

Vigvam penzionVeletov (11.7 km)

Zámek Hostačov (Chateau Hostačov)Golčův Jeníkov (18.2 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (18.7 km)