Petr Pivoňka

Petr Pivoňka

Adresa:

Benešov, Malé náměstí 74

Termín: 3.4.2018 28.4.2018

3dub - 28dub celý den

Žánr: výstavy


Petr Pivoňka ve svých fotografiích dokumentuje kouzlo míst, na kterých se jakýmkoli způsobem podepsal čas. Mnoho těchto fotografií vzniklo během urbexu (z anglického urban exploration). Lidé, kteří se tomuto trendu věnují, vyhledávají místa, domy, nebo celé čtvrti, kde sice lidé žili, ale z nejrůznějších důvodů odešli. Nepsaným pravidlem je, že objevitelé nesmí do prostředí nijak zasahovat, aby půvab místa mohli objevovat i další. Často také nezveřejňují lokace, jednak proto, že se často pohybují na hraně zákona, ale také, aby místa nenašli ti, kteří z toho chtějí mít pouze prospěch. Odměnou jsou vzpomínky a fotografie z míst, která vypadají jak z pohádek o Šípkové Růžence.

Urbex, z anglického urban exploration, je trend, který se v posledních letech stává stále více a více populární. Jedná se o prozkoumávání městských zákoutí a hledání míst, kde se zastavil čas. Nejčastěji se jedná o budovy, které museli jejich obyvatelé, někdy velmi narychlo, opustit. Objevitelé tak nalézají spoustu zajímavých detailů, které vykreslují život dávno zapomenutých obyvatel. Někdy jsou místa opuštěná pouze pár let, ale nadšenci často nacházejí i lokace, které jsou ponechané svému osudu již několik desetiletí. Právě

Urbex má i svá pravidla. Objevitelé nesmí do místa zasahovat víc, než je nezbytně nutné a neměli by prozrazovat své lokace. Fotografie a vzpomínky jsou tak tím jediným, co z návštěvy takového místa zůstane.
Fotografie Petra Pivoňky jsou z velké části právě z jeho urbexových výprav.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petr Pivoňka

Ubytování IrenaTýnec nad Sázavou (1 022 metrů)

Sport&Relax Centrum BenešovTeplýšovice (1 154 metrů)

Zámeček KalištěChocerady (11.3 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Konopiště Zámek Konopiště Benešov (2.5 km)
Zámek Vrchotovy Janovice Zámek Vrchotovy Janovice Vrchotovy Janovice (15.1 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (37.2 km)