Prohlídky s tajemnou postavou Ducha Rudly

Termín: 1.7.2017 30.9.2017
Vstupné:

130

1čvc - 30zář celý den

Žánr: výstavy


Na zámku je pro vás připraveno setkání s vnukem zakladatele zámku Kačina – Rudolfem Karlem hrabětem Chotkem. O jeho příchod mezi vás si ale musíte požádat v doprovodu zámeckého průvodce, neboť od roku 1894 spočívají tělesné ostatky hraběte Chotka v rodinné hrobce v nedalekých Nových Dvorech.

Na počátku nebylo vždy slovo. V našem případě je na počátku cestovní pas. Teprve s ním v ruce se dostanete do blízkosti tajemných postav z minulosti, magických průvodců našimi 10 historickými sídly, kteří k Vám promluví a provedou Vás komnatami, jimiž v minulosti kráčeli ve společnosti urozených oni sami a v jejich závěsu pak dějiny.

Při vstupu do každého z hradů a zámků obdržíte spolu se vstupenkou také hrací kartu. A na té památce, kterou se rozhodnete navštívit jako první, také již zmíněný cestovní pas. Jakmile s pomocí tajemné postavy vyluštíte během prohlídky tajenku hrací karty, obdržíte po každém takovém úspěšném řešení jeden klíč. Na každém z navštívených hradů a zámků vždy právě jeden – ani víc, ani méně.

S každým nově získaným klíčem se Vaše cesty ke 13. komnatě přibližují. Po získání celkem 7 z 10 možných klíčů budete moci před Vámi vybranou 13. komnatou (rozhodnete se pro 13. komnatu některého z hradů, zámků nebo kláštera?) prohlásit ono pověstné "Sezame, otevři se!". Co se stane pak, zůstane až do toho okamžiku tajemstvím...

Prohlídky:

  • červenec a srpen: pá, so, ne, září: so, ne (kromě akcí 2.9. Kefír a 7.9. Vinobraní)
  • začátky prohlídek: 10,10 – 12,10 – 14,10 – 15,50 – délka prohlídky cca 1 hodina

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prohlídky s tajemnou...

Vigvam penzionVeletov (11.6 km)

Zámek Hostačov (Chateau Hostačov)Golčův Jeníkov (18.2 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (18.6 km)