Marta Töpferová a Milokraj s ochutnávkou vín

Marta Töpferová a Milokraj s ochutnávkou vín

Termín: 26.5.2017
Vstupné:

250 Kč; pouze koncert 100 Kč

26květen pátek 18:00

Žánr: koncertyfolkworld music


Hudba čerpající z českých, moravských a dalších slovanských tradic. Koncert v rámci 27. ročníku festivalu B.M. Černohorského.

Hudba tradic spojená s ochutnávkou českých a francouzských vín "Sklenka Francie" Marta Töpferová se po mnoha letech v U.S.A. vrátila do rodné země aby založila projekt který by čerpal z jejich hudebních a kulturních kořenů.

Podařilo se jí vytvořit sbírku autorských písní které jsou inspirovány převážně moravským folklórem, komorní hudbou, ovšem vnímavý posluchač také zaznamená jemné vlivy Martina dlouholetého vztahu k hudbě latinské Ameriky, Španělska a jejího života v New Yorku.

Kromě autorských textů Marta zhudebnila básně Věry Provazníkové, Jana Zahradníčka a dalších. Tato nová hudba je navíc v rukou výtečných spoluhráčů a to kytaristy Davida Dorůžky, cimbalisty Marcela Comendanta, houslity Stanislava Palůcha a kontrabasisty Roberta Ragana.

Milokraj byl nominován na cenu Anděl v kategorii World Music (2014) za své první CD a má za sebou koncerty po celé ČR, Německu, Anglii, Holandsku, Belgii, Mad'arsku, Polsku a Rakousku.

Začátek ochutnávky 18.00 / koncert 20.00 / Možné zakoupit jako dárkový poukaz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Nymburk Akce v obci Nymburk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Marta Töpferová a...

Villa A.MálkaPoděbrady (7.1 km)

Spa Hotel FelicitasPoděbrady (7.3 km)

Školní hotel JuniorPoděbrady (7.5 km)