Vitana majonéza cup 2016 - Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu

Vitana majonéza cup 2016 - Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu

Adresa:

Mratín, Hřiště

Termín: 26.11.2016
Vstupné:

zdarma

26listopad sobota 09:00

Žánr: ostatní akcesoutěžochutnávky


Na tradiční českou vánoční pochoutku má každá rodina svůj osvědčený recept. Proto na dvě desítky týmů z celé České republiky plánují změřit síly v umění vyrobit právě ten nejlepší. Hodnotí se kromě chuti také vůně, originalita či vzhled. O přízeň poroty budou amatérští i profesionální kuchaři soupeřit 26. listopadu ve středočeském Mratíně.

Podmínky pro soutěžní recept jsou dvě: recept musí obsahovat brambory a majonézu. Jinak se fantazii meze nekladou, a tak mohou překvapit saláty s ingrediencemi jako křepelčí vejce, čokoláda či slanina. „Nejméně polovinu soutěžních vzorků vždy tvoří tradiční bramborový salát v podobě, na jakou je většina Čechů zvyklá ze štědrovečerního stolu,“ upřesňuje ředitelka mistrovství Alena Syslová.

Jubilejní desátý ročník ponese název Vitana majonéza cup 2016 - Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu. Součástí akce budou i vepřové hody, loutkové divadlo a vystoupení staropražské kapely. Soutěž začíná v 10 hodin a letošní mistr výroby bramborového salátu bude znám již ve 13 hodin.

Součástí mistrovství jsou i ochutnávky pro veřejnost. Největšímu zájmu se zpravidla těší vítězný salát i recept na něj. Ten posledních pět let pocházel z pera farmáře Martina Pánka z Jeseníku – pětinásobného šampiona, který se letos poprvé rozhodl mistrovství nezúčastnit. Usedne však přímo v porotě, a bude tak mít příležitost vybrat svého nástupce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Středočeský kraj Akce v obci Mratín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vitana majonéza cup...

Wellness Hotel STEPPraha (12.1 km)

Výstaviště HolešovicePraha (13.6 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (14.8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (15.2 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (15.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (13.7 km)