Zámek Veltrusy-Ostrov zve na Dušičkovou slavnost a Hubertovu jízdu

Zámek Veltrusy-Ostrov zve na Dušičkovou slavnost a Hubertovu jízdu

Adresa:

Veltrusy, Ostrov 59

Termín: 4.11.2016 5.11.2016

4lis - 5lis celý den

Žánr: ostatní akce


Pro většinu zámků již hlavní sezóna skončila, to ale neplatí pro zámek Veltrusy-Ostrov. Ten je pro návštěvníky stále otevřen, a to každý víkend až do 18. prosince. Pro letošní podzim jsou pro vás přichystané také zcela nové akce Dušičková slavnost a Hubertova jízda.

Svátek zesnulých, lidově Dušičky, si na zámku připomenou v pátek 4. listopadu. Ve veltruském kostele Narození Jana Křtitele nejprve v 18:00 uctí památku Rudolfa Chotka, druhého majitele zámku, který zde byl v roce 1771 pohřben. Následovat bude návštěva jinak nepřístupné hrobky Ferdinanda Kinského v blízkosti brány veltruského parku. Na závěr si můžete za svitu ohňů poslechnout dušičkový koncert – Lidové písně o smrti. Ten začne v 19:00 pod širým nebem v kulisách zámeckého parku (u jezírka, tzv. Špíglu).

Den na to, 5. listopadu, bude možné navštívit Hubertovu jízdu, která je variací na tolik oblíbené parforsní hony. Ty mají v zámeckém areálu dlouholetou tradici. Ve 13:00 proběhne slavnostní zahájení na louce před zámkem, odkud se společně s lotem můžete přesunout na první a druhý skokový úsek. Od zámku pojede na jednotlivá stanoviště za poplatek také koňský povoz. Těšit se můžete i na drobné občerstvení.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Středočeský kraj Akce v obci Veltrusy

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zámek Veltrusy-Ostrov...

Ubytování u OkořeHolubice (8.7 km)

Zoopark ZelčínMělník (9.3 km)

Vila LannaPraha (20.2 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (22.2 km)