Velká Dobrá aneb když byl Karel IV. malým chlapcem

Termín: 17.9.2016
Vstupné:

Dospělí: 90 Kč, Děti: 45 Kč

17září sobota 13:00

Žánr: ostatní akceprohlídkataneční


K vidění budou různá divadelní a šermířská vystoupení, například Turnaj na počest princezny Marie, krále Jana a kralevice Karla, Únos malého kralevice nebo Audience u krále Jana v podání společnosti života středověkého W – Arlet.

Své umění předvedou taneční skupiny Saltatori Reginae Beatrix (dvorské i měšťanské tance z období gotiky) a Lavyaana (orientální tance) i Fakír Magmin se svým vystoupením s ohněm i na střepech. Děti (a nejen ony) se mohou těšit na koňská vystoupení a na možnost povozit se na koni, na střelbu z luku i kuše či na zkoušení zbraní a zbroje. Pro milovníky historie je připravena prohlídka tvrze i přilehlého krajinářského parku.

V areálu tvrze si návštěvníci budou moci prohlédnout dobové ležení a různá starodávná řemesla. Dále na diváky čeká dobové tržiště, kde si budou moci zakoupit dřevěné hračky, všelijaké šperky, korálky, oděvní doplňky, palačinky, perníky a mnoho dalšího. O zevní osvěžení se postará Lazebna U Ledové kádě, o vnitřní osvěžení a krmi Krčma U Spálený Nohy.

Po setmění, na závěr celé akce, je připravené večerní ohňové představení a gotické tance s loučemi. Celá slavnost se koná za podpory obce Velká Dobrá a rodiny Rakoušových, majitelů tvrze.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velká Dobrá aneb když...

Sporthotel SletištěKladno (3.1 km)

Relax Pohoda HouseLoděnice (11.4 km)

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (13.5 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad Křivoklát Státní hrad Křivoklát Křivoklát (16.2 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (24.3 km)