Universal Czech 2016

Universal Czech 2016

Adresa:

Nymburk, Sportovní 1807/2

Termín: 24.9.2016

24září sobota 09:00

Žánr: sportsoutěž


Na pokraj fyzických sil i psychické odolnosti

Budete zatínat zuby, pot z vás poteče proudem a možná to budete chtít v půlce vzdát. Ale ten pocit při doběhnutí do cíle bude stát za to. O čem mluvíme? Závod, který prověří fyzickou i psychickou odolnost a všestrannost závodníků, to je Universal Czech. Šplh na laně, výdrž, vytrvalostní běh, sprint, švihadlo, plavání, shyby, cross fit a na závěr 10 kilometrů Universal Run proložených po každém kilometru kliky, dřepy, angličáky a výpady. Ten, kdo tohle všechno zvládne, obdrží právoplatně titul Universal Czech 2016.

Start: 24. 9. 2016, 09:00, Sportovní areál Nymburk

Princip akce spočívá v několikahodinovém cvičení s vlastní vahou, závod Universal Czech patří k těm nejkomplexnějším a je navržen tak, aby překážky zkoušely pouze kondici a psychickou odolnost účastníků.

Na začátku proběhne společný Boot Camp, po kterém musí všichni účastníci splnit všechny stanovené disciplíny nebo alespoň jejich penalizace, aby se mohli na závěr postavit na start desetikilometrového závodu s překážkami Universal Run.

V první části závodu Universal Czech musí účastníci vyšplhat pět metrů na laně, vydržet dřepět u stěny s jednou nohou nataženou, ve stojce a v planku, v běhu pak musí prokázat schopnost uběhnout 100 metrů sprint, 50 metrů sprint do vrchu, 400 metrů a Bungee Run.

Dalšími náročnými disciplínami jsou skákání přes švihadlo po jedné noze, plavání, přitahování pneumatiky, zvedání sudu piva, kliky, dřepy, angličáky, výpady, shyby a další. První vlna závodníků finálního Universal Run odstartuje v 16 hodin, přičemž po každém kilometru na sportovce čeká stanoviště, kde musí splnit zadané cviky.

Závod Universal Czech v sobě všechny výše zmíněné aspekty kloubí. Díky různorodosti disciplín si účastníci vyzkouší, kam sahají jejich fyzické hranice, jakou mají psychickou odolnost a jestli jsou namotivováni dostat ze sebe maximum.

Startovné činí 800 Kč pro jednotlivce, 600 Kč pro jednotlivce v týmu, který má 3 a více členů. Za cenu 500 Kč je možné absolvovat pouze Universal Run. Část startovného přihlášených sportovců putuje nadačním fondům STK pro chlapy a Ruce na prsa, a účastníci tak podpoří boj proti rakovině.

Maximální počet účastníků je omezen na 300 běžných registrací, 30 sportovců v kategorii ELITE a 3 VIP sportovní hosty, kteří můžou soutěžit v kategoriích ženy, muži do 40 a 40+ a týmy, a vyhrát tak titul UNIVERSAL CZECH MAN 2016, UNIVERSAL CZECH WOMAN 2016 nebo UNIVERSAL CZECH TEAM 2016.

Tak nebuď srab, přihlas se taky a dokaž všem, že máš na to být UNIVERSAL CZECH 2016!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Nymburk Akce v obci Nymburk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Universal Czech 2016

Villa A.MálkaPoděbrady (5.6 km)

Spa Hotel FelicitasPoděbrady (5.8 km)

Školní hotel JuniorPoděbrady (6 km)