Prometheus

Prometheus

Adresa:

Vrané nad Vltavou, Nádražní 101

Termín: 1.6.2016
Vstupné:

160

1červen neděle 20:00

Žánr: divadlo


Sedm současných kovbojů na vandru do krajiny vlastního stínu. S písní na rtech neohroženě putují přes každodenní grotesku až do zapomenutých zahrad mystéria, kudy se prohání vítr nové mytologie. Vítr slov a obrazů, který odkrývá zasuté vrstvy a rozdmychává oheň.

Prometheus je pokusem o návrat k duchovním kořenům Evropy, je pokusem o návrat k tomu, co je v našich kořenech silné a vroucí, je pokusem o návrat k tomu, co jsme ztratili nebo čeho jsme se vzdali ve jménu vlastního pohodlí a co nás činí dnes tak změkčilými a bezbrannými. Prometheus je také mystérium jako ruka natažená ke světlu, ruka stahovaná zpět strachem sudetských kovbojů z popálení.

Pokud tito vytrvají, v oslepení žárem možná zaostří na obrysy vlastních běsů a závislostí, aby skrze ně prošli. „O to dneska pravým chlapům prý jde.“ Otázka je, kam se na takto nebezpečné cestě labyrintem dostanou. Miroslav Bambušek se ve svém novém dramatickém textu opět s jistotou kaskadéra pohybuje na tenkém rozhraní grotesky, básnického dramatu a kázání, které bere svou sílu z mytologie, křísí ji a oživenou metá v záblescích současných dramatických situací mezi nás. Inscenace vznikne výhradně pro prostory bývalé papírny Perla ve Vraném nad Vltavou.

Inscenace vznikla za podpory Ministerstva kultury, Státního fondu kultury ČR a hl. města Prahy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prometheus

Villa Seven HillsPraha (10.6 km)

Volcano Spa HotelPraha (12 km)

VIPliving HouseboatPraha (13.5 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Vodní přehrada Slapy Vodní přehrada Slapy Slapy (13.4 km)
Státní hrad Karlštejn Státní hrad Karlštejn Karlštejn (14.1 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (14.4 km)