Natruc 2014

Adresa:

Kolín

Termín: 2.8.2014
Vstupné:

220 Kč

2srpen čtvrtek 01:00

Žánr: rockfestivalpunksoutěž

Umělci: MandrageSto ZvířatRybičky 48WohnoutZakázaný OvoceVladimír Mišík


Letošní ročník kultovního hudebního festivalu Natruc se uskuteční na Kmochově ostrově v Kolíně. Uskuteční se ale už sobotu 2. srpna, tedy o tři týdny dříve, než bylo zvykem z posledních let.

Na Kmochově ostrovu s rozlohou téměř 6 hektarů se tak na třech scénách i po 17. v řadě uskuteční hudební přehlídka známých českých a slovenských kapel. Pořadatelé již ohlásili téměř třetinu jmen, která na Natruc začátkem srpna zavítají.

Mezi devíti oznámenými skupinami je hned šest, které přijedou do Kolína nejen s osvědčenými hity, ale představí zde i novinky. Novou desku koncem roku 2013 totiž vydali Mandrage (Siluety), Rybičky 48 (Tohle je rock’n’roll, vy buzny), Sto zvířat (Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách) a svůj debut po sedmi letech existence vydala i pražská rocková skupina Hentai Corporation.

Nové songy má představit i kapela Wohnout a Zakázaný ovoce, které plánují vydat nové album během letošního roku.

Seznam odtajněných jmen doplňuje Vladimír Mišík, jedna z nejvýraznějších osobností české hudební scény, která letos oslaví 67. narozeniny, „vedlejší“ projekt basáka ze Sunshine s názvem Super Tuzex Bros a ska-punková parta Smola a hrušky ze Slovenska.

„Program již tradičně doplní vítězové soutěže Natruc Talent, ve které dostanou možnost talentované kapely vybojovat si místo na festivalu po boku předních českých a slovenských kapel,“ doplňuje Martin Řehoř k soutěži, jejíž finálové klání proběhne v rámci Natruc majálesu 3. května taktéž konaném na Kmochově ostrově v Kolíně.

První festival Natruc se uskutečnil v roce 1998 s podtitulem „Natruc ospalému městu“ a další ročníky byly obvykle zasvěceny někomu natruc. Například „Natruc všem rodičům, kteří zapomínají na své děti“, „Natruc ospalým lidem“ či „Natruc ruské okupaci“ apod.

Kapela Mandrage, v jejíž středu stojí zpěvák Vít Starý, zahájila svoji hudební kariéru již roku 2004. Poprvé o sobě dala vědět širší veřejnosti hitem "Kapky proti slzám" roku 2007. Pak již nabrala jejich kariéra na obrátkách.
Sto zvířat je česká klubová kapela hrající hudbu obvykle žánrově zařazovanou jako ska. Byla založena roku 1990 v Praze na základech rock'n'rollového bandu Matěj Čech.
Wohnout je česká hudební skupina z Prahy. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových, baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk Steiner.
Zakázaný ovoce (zakázanÝovoce) - česká punk rocková hudební kapela ze středočeských Říčan.
Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od 60. let 20. století. Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí. Muzikanti pod značkou...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Kolín Akce v obci Kolín

Podobné akce

25duben čtvrtek 14:00

30duben úterý

Čáry Fest 2024

, na fotbalovém hřišti v Chotětově Festival

Ubytování v okolí akce Natruc 2014

U PichlerůPňov-Předhradí (7.6 km)

Vigvam penzionVeletov (9 km)

Školní hotel JuniorPoděbrady (14.1 km)