UnderFolk – Petr Rímský & Eliška Sýkorová

UnderFolk – Petr Rímský & Eliška Sýkorová

Adresa:

Mladá Boleslav, Kavárna V břiše velryby, Havelský park, náměstí Míru 1387

Termín: 24.3.2023
Vstupné:

dobrovolné

24březen pátek 19:00

Žánr: koncertyfolk šanson jazz blues Mladá Boleslav


V pátek 24. března od 19 hodin představí projekt UnderFolk v mladoboleslavské kavárně V břiše velryby další dvě osobnosti české písničkářské scény. Diváci se mohou těšit na autorskou tvorbu Petra Rímského a Elišky Sýkorové.

Petr Rímský je český písničkář, kytarista a hudební teoretik, patřící se ke zvučným jménům českého folku už od osmdesátých let, kdy účinkoval a byl několikrát oceněn na celonárodní Portě. Ač je jeho tvorba, mísící folk s prvky šansonu, jazzu a blues, zaznamenána na četných kompilacích, první vlastní CD Zákon o zachování lásky vydal až roku 2012. Je rovněž autorem několika hudebně-naučných publikací a kromě koncertování se věnuje výuce hry na kytaru. Do Mladé Boleslavi přijede i s celou doprovodnou kapelou Misitu.

Eliška Sýkorová je písničkářka a šansoniérka doprovázející se na akordeon nebo klávesy. Jelikož je vášnivou cestovatelkou, ráda se v tvorbě nechává inspirovat zážitky z cizích krajin, které pak transformuje v obrazy podávané kromě češtiny kupříkladu též ve francouzštině či tamilštině. Prozatím vydala alba Vlaštovky a Stínohra a EP Řeka teče dál. Pracuje jako hlasová pedagožka a kromě autorské tvorby se věnuje i francouzským šansonům, jež zpívá s triem Chouette. 

Koncert se koná v kavárně V břiše velryby v pátek 24. března od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Partnerem projektu UnderFolk je Nadace Život umělce a Svaz autorů a interpretů, z. s.

Těšíme se na vás.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mladá Boleslav Akce v obci Mladá Boleslav

Podobné akce