Hostivice RUN 2023

Hostivice RUN 2023

Termín: 21.5.2023
Vstupné:

550 on line/700 na místě

21květen neděle 08:00

Žánr: sportzávod běh Hostivice


Hostivice RUN 2023: Potkáme se v Hostivici podesáté! Běžecký závod Hostivice RUN 2023 slaví letos kulaté narozeniny, v neděli 21. května 2023 se poběží jeho jubilejní 10. ročník. Předposlední květnovou neděli ožije Hostivice již podesáté velkým běžeckým svátkem, tradičním závodem v běhu pro širokou veřejnost Hostivice RUN 2023. Oblíbená běžecká akce tradičně nabídne pět typů závodů, které jsou svým charakterem určeny pro všechny věkové i výkonnostní kategorie od nejmladších běžců a běžkyň až po veterány. Kratší hostivickou pětku (5 km) ocení zejména začátečníci, pokročilé potěší běh na 10 km a opravdoví bojovníci mohou předvést svou vůli a běžeckou vytrvalost v půlmaratónu (21 km). Menší závodníci si mohou zaběhnout oblíbenou kratší trať cca 550 m (Dětský RUN) a pro ty úplně nejmenší bude připraven populární Rodičovský ultra běh, kde soutěží rodiče se svými dětmi. Myšlenka běžeckého závodu ve středočeském městě Hostivice, které leží jen pár kilometrů od hranic hlavního města Prahy, vznikla v roce 2014. Při prvním ročníku se závodu účastnila prakticky jen hrstka běžců, kteří měřili své síly pouze na tratích 10 km a 21 km. Postupem času se závody rozrostly o další běžecké kategorie a stejně tak se rozšířila i startovní listina. „V roce 2014 jsme začínali se 171 závodníky, o pět let později jsme se přiblížili již k pětinásobku. Věřím, že účast bude mít i nadále rostoucí tendenci a my i letos poskytneme všem zúčastněným kvalitní a atraktivní závod v malebné hostivické krajině,“ uvádí Jan Černý, ředitel pořádající organizace MKSH.

Jubilejní 10. ročník oblíbeného běžeckého závodu Hostivice RUN opět nabídne pestrou a dobrodružnou trať s krásnými výhledy do okolí Hostivice, tradičně se poběží mezi soustavou hostivických rybníků. Závodníci poznají starou zástavbu Hostivice včetně Litovecké tvrzi, Břevský rybník, rybník Kala a zejména trasu kolem Litoveckého rybníku, který je pověstný zejména přehlídkou vzácného ptactva. Na závodníky delších tratí pak čeká náročnější mírně stoupající úsek přes poutní cestu vedoucí k Hájku. Důležité je zmínit, že HRUN byl vždy charitativním závodem. „Již v úplném počátku jsme se rozhodli pro koncepci, která zapojí všechny závodníky do procesu pomoci. Část startovného tedy každý rok jde čtyřem různým organizacím, těm, které vykonávají neuvěřitelnou a obětovanou činnost s posláním,“ dodává Černý. Z každého zaplaceného startovného v kategorii dospělých tak obdrží čtyři vybrané organizace 30 Kč. Letos pomoc půjde babičkám a dědečkům v rámci projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, nadačnímu fondu eduzměna, který usiluje o systémovou změnu ve školství, dále se poběží za spolek dětem z dětských domovů a jiných zařízení Hvězdy dětem a za českou neziskovou organizaci Loono, která veřejnosti pomáhá s lékařskou prevencí.

Registrace na jubilejní 10. ročník Hostivice RUN 2023 probíhá online na adrese www.hostivicerun.cz do 17. 5. 2023, případně lze startovné zakoupit osobně ve dnech 19. – 20. 5. 2023 v Sokolovně Hostivice a poté i na místě startu v den závodu, v obojím případě za zvýšenou cenu. Při uhrazené registraci do 31. 12. 2022 získáte dle vlastního výběru buď oficiální tričko závodu, nebo čelenku. Při uhrazené registraci od 1. 1. 2023 lze tričko i čelenku zakoupit každé za 150 Kč. Tým MKSH

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hostivice RUN 2023

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (892 metrů)

Villa St. TropezPraha (5.4 km)

Volcano Spa HotelPraha (8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (11.2 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (11.2 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (11.7 km)