Koncerty spojující zážitek z hudby s atmosférou netradičních historických míst nabídne od 10. června II. ročník festivalu Rosa Bohemica. „Prostřednictvím hudby chceme lidem přiblížit krásu kostelů, klášterů, zámků a dalších pozoruhodných prostor, nacházejících se v pomyslné růžici okolo Prahy,“ říká Gabriela Eibenová, která festival založila. „Na našem festivalu často zní stará hudba, která se hrála v dobách, kdy mnoho z těchto míst sloužilo ještě své původní funkci. My je chceme znovu ukázat a oživit,“ uvádí pořadatelka.

Karel Čapek a etnická hudba

ÚČINKUJÍ
Tomáš Reindl, hudebník a etnomuzikolog

Poslechový pořad a přednáška o různých hudebních projevech napříč Světem, s ukázkami ze sbírky etnických nahrávek Karla Čapka. Tato výjimečná kolekce obsahuje nahrávky z různých mimoevropských kultur, jako: Afrika, Asie (Jižní, Jihovýchodní a Východní), arabský svět, Severní a Jižní Amerika, v omezené míře pak i nahrávky evropské.

Program, informace o účinkujících, mapa dějišť, termíny jednotlivých akcí i vstupenky najdete zde

Tomáš Reindl je hudebník se širokým spektrem působnosti. Jeho hlavním oborem jsou bicí nástroje a perkuse, indická tabla, arabské a africké bubny, australská didžeridu a další etnické nástroje. Hru na bicí nástroje studoval na...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Stará Huť

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Karel Čapek a etnická...

Rezidence V ParkuDrhovy (2.6 km)

Rezidence HolšínHluboš (8 km)

TEPfaktorSejcká Lhota (10.2 km)