festival Zámeček 2022

festival Zámeček 2022

Termín: 14.5.2022

14květen sobota 13:00

Žánr: festivalymultižánrový hudba divadlo


Jedenáctý ročník Zámečku proběhne druhou sobotu v květnu, a to přesně čtrnáctého. V příjemném prostředí zámecké zahrady Středočeského muzea v Roztokách vám nabídneme pestrý multižánrový festival. Jako každý rok vás potěšíme hudbou, divadlem a bohatým doprovodným programem.

Můžete se těšit na elektropopovou kapelu Midi Lidi, která má za sebou dlouholetou hudební kariéru, za níž sklízí jen kladné reakce nejen od publika. Jsou nominováni na hudební ceny Anděl jako skupina roku.

Dalším vystupujícím je pseudopunková formace Mucha, která se dostala do povědomí společnosti nevybíravým vystupováním, zejména svými provokativnimi písněmi oslavující mužskou neschopnost, genderovou nespravedlnost, různé úchylky a jiné podivnosti života.

Za romské kapely se představí Bengas, jejichž repertoár zahrnuje čardáše, balkánský folklór, rytmy Arábie a Španělska a také vlastní skladby, které už v romské kultuře zlidověly. Bombarďák se k nám na festival vrací s koncertem pro děti plným divokých písní a ztreštěných tanečků, okořeněných interaktivní komunikací s dětským divákem. Díky mnoha slovním fórkům se nebude nudit ani dospělý doprovod.

Závěr festivalu bude patřit skupině Zooblasters, která představí tu pravou divočinu. Se Zooblasters se festival promění v taneční párty. Uslyšíte mix hudebních stylů jako je synth-balkan, elektro, EDM, drum'n'bass, klezmer, hip hop. To vše ve zvířecích kostýmech, které jsou nedílnou součástí jejich show.

V doprovodném programu jsme mysleli hlavně na vaše děti. Nebude chybět velmi oblíbený Adrenalin park obohacený o woodboards a slackline. Moderátor a lektor Peso připravuje exhibici taekwoonda roztocké školy Kwang Myong. Divadélko Kvítko zahraje Jarní pohádku s dílničkou. Po svých několika krátkých choreografiích roztančí různověké tanečnice Studia Po špičkách i návštěvníky festivalu. Živý hudební doprovod k tomuto všeobecnému tančení zajistí otevřené bubenické uskupení Beats Bandits.

Sex Culomets představí vystoupení vícemistrů Evropy v synchronizovaném strolleringu a pak hranou parafrázi na animované medvídky u Kolína s názvem Potkali se u Sudet. Těší se i žonglér Erik, David s jógou smíchu, Michal s Jirkou a workshop deskových her a pan Novák s pletením košíků. Návštěvníkům festivalu zpříjemní náladu DJ. Celý doprovodný program bude probíhat za pomoci dobrovolných hasičů.

Na festivalu nebude chybět ani občerstvení. Na výběr budete mít ze slaných i sladkých palačinek nebo křehkých španělských koblížků Churros s výbornou čokoládou. Milovníky raclette jistě potěší tradiční savojský pokrm. Sýr Morbier setřený na horkou bramboru s petrželí, cornissons, stříbrné cibulky, cherry rajče a skvělá bageta.


Kdo jste ještě nebyl ochutnat speciality kluků z Food trucku U Lukáše, budete mít možnost na festivalu. Můžete se těšit na parádní street food. Ochutnáváte rádi cizokrajná jídla? Tíhnete k japonské kuchyni? Přijďte ochutnat dobroty z japonských surovin. Nebudou chybět ani domácí bramboráky, hranolky či jelení klobásky. Osvěží vás náš oblíbený Únětický pivovar.

Děkujeme za podporu Středočeskému kraji, městu Roztoky a Středočeskému muzeu. Firmám Forinex, Auto Houser, EuroClean, Optik Skála, Pohl a Čestmíru Křížovi.

Naši milí návštěvníci festivalu, těšíme se na vás.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Roztoky

Podobné akce

Ubytování v okolí akce festival Zámeček 2022

Vila LannaPraha (6.3 km)

Výstaviště HolešovicePraha (6.4 km)

The Golden Wheel HotelPraha (7.8 km)