Lednová nadílka kultury, dobré nálady i vynikající kávy v pobočkách Mekuc

Do nového roku 2022 vstupuje Mělnické kulturní centrum s lákavým programem i s příznivými novinkami. Plánována jsou divadelní i hudební představení, pokračovat bude cyklus přednášek z dějin architektury 20. století i další vzdělávací pořady a zajímavé výstavy v galerii Ve Věži i dalších výstavních prostorách.

Během ledna stále probíhá prodej zvýhodněného předplatného, vybírat můžete alespoň 4 z 5 divadelních představení nabízených v druhé polovině sezóny. Výhodou je nejen nižší cena, ale i stálé místo v sále podle vlastního výběru, vstupenka v podobě legitimace a zvýhodněný vstup na koncert Originálního synkopického orchestru. Podrobné informace o jednotlivých představeních a předplatném uvádíme na www.mekuc.cz, předprodej probíhá na pokladně v Masarykově kulturním domě (MKD).

Program Mělnického kulturního centra se v případě vládních opatření omezujících pořádání kulturních a společenských akcí bude měnit dle aktuální situace. Informace pravidelně aktualizujeme na www.mekuc.cz a na facebookovém profilu Mělnického kulturního centra.

Masarykův kulturní dům | Swingové večery pokračují i v novém roce
První středy v měsíci patří v MKD tradičně Swingovým večerům. 5. 1. vystoupí Elena Sonenshine & Jocose Jazz. Výjimečné napojení mezi zpěvačkou a jejími spoluhráči je dáno dlouholetou spoluprací, takřka empatická souhra vynikne zejména v improvizačních pasážích.

Masarykův kulturní dům | LiStOVáNí: cooking show U nás v Evropě
Akční scénické čtení LiStOVáNí udělá v MKD 12. 1. radost příznivcům vaření, cestování a poznávání života v cizích zemích. V cooking show U nás v Evropě, která vychází ze stejnojmenného pořadu České televize, během večera navštíví moderátor Lukáš Hejlík deset evropských zemí a seznámí se s vybranými deseti evropskými tatínky, které ztvární Alan Novotný. Společně uvaří hutný euroguláš.
Těšte se na velkou divadelní kuchařskou show!

Masarykův kulturní dům | Snímek 51
25. 1. uvede v MKD Divadelní spolek Kašpar inscenaci Snímek 51, životopisné drama o britské vědkyni Rosalind Franklinové, donedávna neprávem téměř opomíjené skutečné objevitelce struktury DNA. Žena, která obětovala vášni pro vědu osobní život i zdraví, musela v tehdejším ryze mužském světě biochemických laboratoří čelit překážkám i předsudkům, které dodnes nejsou zcela překonány.

Masarykův kulturní dům | Jak jsem byl Cyrano
Divadlo Kampa přiveze 30. 1. do MKD rodinné monodrama Jak jsem byl Cyrano. Hlavní hrdina Jakub nerad mluví, protože když mluví, koktá. A když koktá, ostatní se mu smějí. Právě on že by měl odehrát před spoustou lidí divadelní představení, slavného Cyrana z Bergeracu, v úpravě pro jediného herce? Pomůže mu, že Jakuba i Cyrana, hrdinu bez bázně a hany, ale zato s velkým nosem, spojuje síla fantazie a oba bojují s podobným ostychem a vnitřními zábranami. Skvělý herec Marek Menšík se v příběhu malého kluka, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob, dokáže proměnit v celou řadu postav. Představení je díky němu srozumitelné dětem, zároveň pobaví a dojme i dospělé diváky.

Masarykův kulturní dům, Galerie Ve Věži | Zahájení Mělnického salonu výtvarníků
13. 1. bude v MKD zahájena výstava Mělnického salonu výtvarníků, díla 21 autorů budou vystavena v Masarykově kulturním domě, galerii Ve Věži, Regionálním muzeu a v kavárně Marlen. Výstava potrvá do 13. 2., jednotlivé instalace lze navštívit v otevíracích dobách uvedených výstavních prostor.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lednová nadílka kultury

Zoopark ZelčínMělník (4.2 km)

Ubytování u OkořeHolubice (21.9 km)

Výstaviště HolešovicePraha (27.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (28.6 km)