Výstava Svět kostiček

Výstava Svět kostiček

Adresa:

Rakovník, Náměstí Obětovaných 1

Termín: 13.5.2021 13.6.2021
Vstupné:

dospělí 60 Kč, děti 30 Kč

13kvě - 13čer celý den

Žánr: výstavysvět kostiček lego rodina děti dětský koutek muzeum


Milí přátelé, zveme vás na výstavu „Svět kostiček®“, kterou jsme připravili se spolupráci s Petrem Šimrem v Muzeu Rakovník a zároveň v Muzeu Nové Strašecí. Výstava je naplánována do 13. června 2021.

Na obou místech bude k vidění mnoho exponátů z téměř 250.000 dílků stavebnice Lego.
Náplní výstav bude tematická expozice se silniční a stavební tématikou nejen v městské aglomeraci v době současné, ale i ve středověku, dále vybrané tovární sety kompletních edic např. Lego® City® a System®, hrady a středověk, ale i novinky z posledních let. Pro příznivce vozidel bude k vidění sbírka edice modelů Model Team z konce 80. let - období milénia. Pro nejmenší stavitele bude ke shlédnutí část rozsáhlé sbírky kousátek, chrastítek, kostiček, minifigů a hraček z dnes již nevyráběné edice Lego® Baby Primo®. Velkým lákadlem bude také Lego® město s vlakovým kolejištěm a pohyblivou vlakovou soupravou. Nebudou ovšem chybět ani modely pro zkušené stavitele edic Lego Technic a robotí mini - válečná zóna Lego Bionicle. Tovární sety z různých časových období budou v jednotlivých tematických celcích při vzájemném porovnávání představovat na první pohled patrné proporční, hmotové i estetické rozdíly na časové ose dle roku vydání exponátů a dostupných kostek někdejší produkce společnosti LEGO®.

Také se představí speciální výběr oblečení Lego® Wear, které nosí zaměstnanci Kladenské Lego fabriky. Pro děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek, ke stavění ve dvou sekcích kostky Lego® Duplo® i Classic – Basic. V pokladně obou muzeí budou potom k zakoupení nové stavebnice Lego® za zvýhodněné ceny.

Otevírací doba

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Svět kostiček

Wellness Hotel SvobodaRakovník (1 111 metrů)

Sporthotel SletištěKladno (24.6 km)

Zámek ZbirohZbiroh (26.9 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad Křivoklát Státní hrad Křivoklát Křivoklát (11.4 km)