V pátek 7. května vstoupila do příbramské Galerie Františka Drtikola výstavní novinka. Práce malíře Adama Štecha jsou zde představeny pod názvem Adam´s Family a k vidění budou do 5. září.

Jak předesílá anotace k nové výstavě, Adam Štech ve svých obrazech často cituje z děl známých českých i světových malířů a staví je do zcela nových a originálních souvislostí. Štechovu „rodinu“ uvedla již v loňském roce pražská Galerie Petr Novotný. „Ve své tvorbě čerpá z historického odkazu klasické malby, obrazy dekonstruuje a posléze ve vlastní malbě znovu skládá, ovšem již v jiném kontextu a s posunutým významem. Výsledkem jsou šťavnatě namalované obrazy, surreálně působící, ovšem se zcela jinými východisky než v surrealismu,“ přiblížil dílo web www.artalk.cz.

Sám autor se ke svým obrazům, ve kterých najdeme například portrét Václava Havla, vyjádřil takto: „The Addams Family je komediální, rodinný seriál s hororovými prvky. S dětmi a manželkou jsem zhruba tři až čtyři dny v týdnu. Zbytek týdne jsem v ateliéru. U malování poslouchám hudbu. Každé ráno čtu zprávy, většinou z politiky.”

Adam Štech se narodil v roce 1980. Je absolventem Střední umělecké grafické školy v Jihlavě a Akademie výtvarných umění v Praze, kde studoval u Jiřího Sopka a Vladimíra Skrepla.

Vstupné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Adam´s Family. Adam...

Time Cafe & PenzionPříbram (265 metrů)

Rezidence HolšínHluboš (10.3 km)

Rezidence V ParkuDrhovy (16.1 km)