Program akcí Mekuc bude aktualizován na webu a facebookovém profilu Mekuc podle možností otevření poboček Mekuc vycházejících z aktuálního nařízení vlády. Kolekce uměleckých děl ilustrátorského a designérského dua MgA. Pavly Šnajdarové a MgA. Ondřeje Mladého OP&K: Animované příběhy na návštěvníky čeká v galerii Ve Věži v Pražské bráně. Pevně věříme, že během března bude možné výstavu už individuálně při dodržení všech hygienických opatření navštívit, v opačném případě ji je možné zhlédnout na webu a facebookových profilech galerie a Mekuc.

Pro putovní výstavu vítězných snímků mezinárodní fotografické soutěže Jazz World Photo 2020, původně plánovanou od 4. 3. v Masarykově kulturním domě, Mekuc zajišťuje náhradní termín.

Výstava Voda a civilizace na náměstí Míru se přesouvá na termín 8.–28. 4. 2021. Přednášky plánované na 22. 3. v MKD proběhnou 8. 4. 2021. 

Aktuality z mělnické knihovny

O bezkontaktní půjčování knih a rozvoz knih seniorům a imobilním čtenářům byl obrovský zájem – vzhledem ke zpřísnění opatření a novému nařízení vlády se od 1. 3. pozastavuje na tři týdny služba rozvozu knih seniorům nad 65 let a imobilním čtenářům. Ruší se rovněž i bezkontaktní půjčování knih prostřednictvím okénka v knihovně. Do poloviny 10. 3. budou vyřízeny již přijaté objednávky, knihovna dále nebude půjčovat knihy minimálně do 22. 3. Čtenáři mohou i nadále využívat půjčování e-knih z katalogu knihovny. Výpůjčky knih jsou automaticky prodlužovány.

POSTUP PŘI OBJEDNÁNÍ A PŘEVZETÍ KNIH:
Knihy si čtenáři mohou objednat telefonicky na čísle 722 960 937 nebo e-mailem na adrese knihovna@mekuc.cz. Knihy si takto mohou objednat čtenáři, kteří mají platnou registraci a nemají vůči knihovně další závazky (upomínky). V objednávce musí být uvedeno jméno a příjmení, číslo čtenářského průkazu, telefon, případně e-mailová adresa, termín, kdy si čtenář může knihy převzít, a seznam vybraných knih. Objednávku je třeba poslat nejméně 24 hodin před termínem převzetí, který ještě knihovnice potvrdí. Výdej knih probíhá pondělí–čtvrtek mezi 10.00 a 16.00 hodinou.

1. Knihy si čtenáři vyberou z online katalogu www.melnik.tritius.cz. Vybírá se z knih, které jsou fyzicky ve fondu knihovny, tzn. nejsou označené jako půjčené. Počet vybraných titulů:
minimálně 3 a maximálně 8 knih.
2. Knihovnice knihy připraví a telefonicky potvrdí termín předání.
3. Ve zvolený čas si čtenáři vyzvednou připravené knihy ve vestibulu na stole před vchodem do knihovny. Vracení knih pouze po telefonické dohodě – tel. 722 960 937.
Všechny výpůjčky budou automaticky prodlužovány.

V Turistickém informačním centru probíhají úpravy interiéru i vstupu do mělnického podzemí

TIC Mělník po loňské rekordní turistické sezóně využilo nucenou pauzu v provozu pro veřejnost k výrazným úpravám interiéru. Ten je nově přizpůsoben nejen výrazně širšímu sortimentu nabízeného zboží a služeb, ale jeho ergonomické řešení umožní také rychlejší obsluhu většího počtu zákazníků. K nim zároveň nyní bude mít personál konečně blízko nejen obrazně, ale i doslova.
Ještě větší novinky se chystají pro návštěvníky mělnického podzemí s unikátní studnou. Kromě potřebné modernizace vstupu, který nově povede přímo z TIC, což turisté ocení zejména při nepříznivém počasí, se chystá i obohacení prohlídky samotné. Aktualizovaná část prohlídky středověkého sklepa seznámí poutavým způsobem s nejdůležitějšími událostmi, které vedly k tomu, že se dnes město na soutoku Labe a Vltavy může pyšnit touto jedinečnou a stále navštěvovanější památkou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Program na měsíc...

Zoopark ZelčínMělník (4.2 km)

Ubytování u OkořeHolubice (21.9 km)

Výstaviště HolešovicePraha (27.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (28.6 km)