Vánoce na zámku s mikulášskou nadílkou

Vánoce na zámku s mikulášskou nadílkou

Adresa:

Jizerní Vtelno, Jizerní Vtelno 83

Termín: 5.12.2020
Vstupné:

předprodej dospělý 290 Kč, zlevněné 250 Kč, rodinné 890 Kč, platba na místě +50 Kč

5prosinec sobota 10:00

Žánr: ostatní akcemikulášadvent


Kostýmované postavy vám zahrají jedinečný vánoční příběh a zároveň vás netradičně provedou po prostorách zámku. Je pro vás připraven poutavý příběh, při kterém budete mít možnost nahlédnout o několik set let zpět, abyste si prohlédli kouzelnou vánoční atmosféru se všemi zvyky našich předků. Navštívit můžete pohádkový okruh v zámeckém parku s Mikulášem a jeho družinou či vyslechnout vyprávění pastýřů u betléma v kostele.

Na jarmarku můžete zakoupit vánočně laděné dárky a dobroty. Přijeďte s dětmi, vnoučaty nebo klidně bez nich, na programu si každý najde kousek pro sebe. Prožijete zde pohádkový příběh zamilovaného kuchaře a kuchařky? Živý děj se pro vás odehrává v komnatách vánočně vyzdobeného zámku Stránov, kde se již vše připravuje na Štědrý den. Do příprav se také zapojíte i vy. Kuchařce pomůžeme s pečením cukroví a ochutnáme její nadýchanou vánočku. Pomůžeme ozdobit vánoční stromeček, dozvíme se, proč máme na stole adventní věnec a jaká tradiční jídla se podávají. Společně s knížetem a kněžnou zapálíme adventní svíčku, rozkrojíme jablíčko a zazpíváme si vánoční koledu. Zavítáme i do zámecké kaple, kde si s knězem při půlnoční mši připomeneme, proč Vánoce slavíme. S usměvavou služebnou si každý na památku vyrobí malý dárek.

Tušíte, jak nakonec dopadne láskyplný příběh z kuchyně? Těší se na vás herci v dobových kostýmech, díky kterým na vás dýchne ta pravá vánoční atmosféra. Program probíhá v den, kdy děti navštěvuje svatý Mikuláš, a není tomu jinak ani na Stránově. Stačí si v zámeckém parku projít pohádkový okruh plný úkolů, na jehož konci se setkáte se samotným Mikulášem, popleteným čertíkem a hodným andělem. K svátku svatého Mikuláše nepatří jen strach a obavy z našich hříchů, ale i odměna a hřejivá pochvala pro hodné a dobrosrdečné děti.

A protože v každém dítěti dřímá něco dobrého, Mikuláš nás odmění sladkou nadílkou. U Betléma v zámeckém kostele bude možné vyslechnout si vyprávění pastýřů o narození Ježíška. Navštívit můžete též historický jarmark. Nebudou chybět ani tvořivé dílničky pro šikovné ručičky. Navštívit budete moci i zámeckou kavárnu, kde si můžete vychutnat lahodnou kávu nebo čaj, zákusky či tradiční české buchty, které si brával Honza do ranečku, když vyrážel na zkušenou do světa. Prohlídky začínají dle objednaných časů před zámeckou kavárnou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoce na zámku s...

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (15.2 km)

Zámek LoučeňJizbice (15.3 km)

Šafářův statek MiloviceMilovice (17 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (42.3 km)