Mimořádná situace

Mimořádná situace

Termín: 23.3.2020 30.4.2020

23bře - 30dub celý den

Žánr: ostatní akcedětskésoutěž


Nařízení vlády spojená s vyhlášením nouzovému stavu v České republice dolehla na všechny pobočky Mělnického kulturního centra. Po Masarykově kulturním domě (MKD) byly postupně uzavřeny také Městská knihovna Mělník, galerie a café Ve Věži a Turistické informační centrum (TIC). Pobočky Mělnického kulturního centra pokračují v přípravě kulturních programů chystaných pro letní období, zároveň se intenzivně snažíme domluvit náhradní termíny pořadů, které bylo a ještě pravděpodobně bude nutné zrušit.

O vstupné za zrušené pořady naši diváci samozřejmě nepřijdou. Vracení vstupného bude probíhat opět po otevření pokladen v MKD a v TIC Mělník. Vstupné bude vraceno nejdříve tři pracovní dny před termínem zrušené akce, pokud bude pobočka Mekuc otevřena. Peníze za vstupenky budeme vracet do 30. 6. 2020. V případě potřeby bude termín prodloužen. Za zrušené pořady bez náhrady nabízíme také možnost vracení vstupného bezhotovostně. Veškeré informace ke vstupnému najdete na webových stránkách www.mekuc.cz a na a fb profilu Mekuc.

Z plánovaných dubnových pořadů divákům v náhradním termínu nabídneme tyto:

Lordi
Konverzační salonní komedii Lordi podle Oscara Wildea a Robbieho Rosse plnou gagů, slovního humoru a nečekaných zvratů uvede v MKD ve slovenštině spolek NEXT PICTURE. V gentlemanském klubu se pravidelně scházejí tři lordi. Vznešení pánové mezi sebou hrají tajnou hru. Vždy si v klubu rozdělí dámy, které musí svést. Jednoho dne se jim ovšem celá situace nekontrolovatelně vymkne z rukou…

Tomáš Klus a Cílová skupina – Paměť písní
Tomáš Klus ve spolupráci se společností Paměť národa a s Nadací Karla Janečka připravil turné „Paměť písní“, na němž v dopoledním pořadu pro školy představí činnost zakázaných, exilových či pronásledovaných předlistopadových písničkářů. Na ten pak naváže večerní koncert Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny, který připomene Tomášovy písně v akustické podobě.

Ladislav Špaček – Etiketa není věda – náhradní termín 8. 10. 2020
Dvouhodinová one man show mistra etikety Ladislava Špačka, ve které shrne vše, co bychom měli znát, abychom se nechovali jako slon v porcelánu.

Kamil Střihavkaa & The Leadres!

Akustický program Kamila Střihavky s kapelou The Leaders! je výjimečný tím, že dokáže oslovit posluchače napříč generacemi i preferovanými hudebními směry. Jeden z unplugged koncertů se bude konat i v mělnickém MKD. Návštěvníky čekají dvě hodiny složené z rockových balad a jemných, emotivních skladeb. Charismatický majitel nezapomenutelného hlasu se proslavil hity jako Země vzdálená či Černá růže a zejména jako hvězda muzikálových rolí. Ikonickým se stalo jeho ztvárnění Ježíše v českém nastudování slavného muzikálu Andrewa Lloyd Webera a Tima Rice Jesus Christ Superstar. V dalších výrazných rolích exceloval i v muzikálech Johanka z Arku, Excalibur, Obraz Doriana Graye, Robin Hood, Pomáda a dalších.

Z důvodu uzavření galerie Ve Věži jsme nuceni prozatím odložit výstavu Jaromír 99 – FACE TO FACE.
Věříme, že se nám podaří výstavu zrealizovat v jiném termínu.

Výtvarná a literární soutěž
Po celý měsíc duben pokračuje dětská výtvarná a literární soutěž Se Čtendou na stromy. Loňský ročník nám ukázal, proč je maskotem dětského oddělení naší knihovny netopýr Čtenda a co v knihovně dělá. Letos je soutěž zaměřená na přírodu, na les a na stromy. Zkuste využít fantazii a napište nebo nakreslete např. jaké příběhy nám stromy mohou vyprávět, zda se spolu stromy přátelí, jak žijí ptáci v korunách stromů, k čemu může sloužit dřevo stromů, atd. Soutěžní kategorie jsou čtyři: 1.–3. třída, 4.–5. třída, 6.–7. třída a 8.–9. třída. Příspěvky zasílejte na e-mail detske@mekuc.cz.
Výpůjčky knih, které nemohou čtenáři Městské knihovny Mělník v termínu vrátit, jsou automaticky prodlužovány až do opětovného otevření knihovny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mimořádná situace

Zoopark ZelčínMělník (4.2 km)

Ubytování u OkořeHolubice (21.9 km)

Výstaviště HolešovicePraha (27.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (28.6 km)