Mezinárodní hudební festival Kutná Hora 2020

Mezinárodní hudební festival Kutná Hora 2020

Adresa:

Kutná Hora, více míst

Termín: 22.8.2020 30.8.2020

22srp - 30srp celý den

Žánr: Mezinárodní hudební festival Kutná Horahudebnífestivalkoncerty


Nejen klasickou komorní hudbu, ale i projekty na pomezí žánrů, přináší 13. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora. Od 22. do 30. srpna 2020 rozezní sakrální prostory v Kutné Hoře a jejím okolí vynikající hudební osobnosti, které se jen výjimečně setkají na jiných pódiích.

Mezinárodní hudební festival Kutná Hora pod vedením uměleckého ředitele a violoncellisty Jiřího Bárty, patří mezi nejvýznamnější festivaly komorní hudby v České republice. Díky svébytné dramaturgii mají posluchači možnost slyšet kromě skladeb světově známých autorů (Mozart, Beethoven, Dvořák, Bach, Schubert ad.) i velmi zřídka uváděné autory (letos to budou např. Kilar, Gubaidulina, Elgar a další). Komorní hudbu Jiří Bárta propojuje a doplňuje o projekty na hranici žánrů. Letos bude mezi takové projekty patřit vystoupení varhanice Kateřiny „Katty“ Chrobokové spolu s Hradišťanem a Jiřím Pavlicou.

V sérii komorních koncertů se během týdne kromě Jiřího Bárty představí přední sólisté a výjimečná komorní tělesa: klavírista Igor Ardašev, harfistka Jana Boušková, klavíristka Terezie Fialová, houslista Roman Patočka, vokální duo Kchun, violista Karel Untermüller, akordeonistka Jarmila Vlachová, Škampovo kvarteto a další. V rámci závěrečného víkendu mají posluchači možnost slyšet program složený výhradně z děl Ludwiga van Beethovena, od jehož narození si letos připomínáme 250. výročí. Na závěr festivalu tak zazní sonáty pro klavír a violoncello, smyčcové kvartety, ale i symfonická tvorba, jejíž provedení se ujme Komorní filharmonie Pardubice v čele s dirigentem Stanislavem Vavřínkem při závěrečném koncertu v chrámu sv. Barbory.

Festival rozezní prostory chrámu sv. Barbory, kostela sv. Jana Nepomuckého, kaple Božího těla a kostela Zvěstování Panny Marie v Bohdanči u Kutné Hory. Vstupenky jsou nyní v předprodeji na webových stránkách festivalu www.mfkh.cz, v síti Colosseum Ticket, Informačním centru v Kutné Hoře a v Čáslavi, čáslavském Dusíkově divadle a MSD Kolín.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

30duben úterý

Čáry Fest 2024

, na fotbalovém hřišti v Chotětově Festival

25květen sobota 10:00

 Kinderland Festival 2024

, Zámecký park, Panství Dlouha Lhota u Příbrami Festival

Ubytování v okolí akce Mezinárodní hudební...

Vigvam penzionVeletov (14.5 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (17.1 km)

Usedlost NouzovZásmuky (18.2 km)