Kit Saloon Nymburk 2020

Kit Saloon Nymburk 2020

Termín: 27.6.2020
Vstupné:

100

27červen sobota 09:00

Žánr: výstavy


Nejenom pro dospělé kluky pořádá zapsaný spolek IPMS NYMBURK v sobotu 27. června 2020 na Výstavišti v Lysé nad Labem soutěžní výstavu plastikových modelů Kit Saloon Nymburk 2020. Akce je již tradiční celorepublikovou sešlostí plastikových modelářů i vyznavačů vojenské historie a svým rozsahem se postupem času zařadila mezi nejnavštěvovanější v ČR.

V rámci soutěže je vyhlašováno několik desítek tematicky dělených kategorií, ve kterých lze v závislosti na kvalitě modelů ocenit i více modelářů než obvyklé tři. Pořadatelé myslí i na chlapce či dívky ještě školou povinné, neboť čtyři soutěžní kategorie jsou vyhrazeny právě pro ně. V letošním ročníku je snahou pořadatele odměnit plastikovým modelem v dětských kategoriích všechny soutěžící děti do 15 let. Zpestřením pro soutěžící je tombola o zajímavé věcné ceny.

Návštěvníci mají kromě prohlídky stovek modelů možnost nakoupit na stáncích desítek prodejců včetně zahraničních stavebnice, modelářské pomůcky, barvy, doplňky i odbornou literaturu, železniční modeláři si pak přijdou na své u prodejců s doplňky pro diorámy. Ve výstavním prostoru lze spatřit i nesoutěžní výstavky modelů zejména letecké techniky a klubové prezentace, v letošním roce doplněné o fragmenty ze skutečných letadel z období druhé světové války.

Součástí Kit Saloonu Nymburk 2020 je i Mistrovství České republiky mládeže organizované Svazem modelářů ČR a jedno z kol seriálu GT Cup stavitelů modelů automobilů. V minulém ročníku bylo k vidění téměř 900 modelů letounů, pozemní bojové techniky, diorám, civilních dopravních prostředků, lodí i figurek. Neodmyslitelným prvkem je občerstvovací stanice zahrnující stánek s teplými jídly, v letošním roce doplněný nápoji z produkce několika rodinných pivovarů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kit Saloon Nymburk 2020

Šafářův statek MiloviceMilovice (5 km)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (16.5 km)

Zámek LoučeňJizbice (16.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (29.5 km)