Přinášíme vám programové tipy na měsíc únor

Jaroslav Dušek – Pátá dohoda ve spolupráci s Klubem Lávka
3. 2. se v MKD uskuteční benefiční představení Jaroslava Duška Pátá dohoda, v němž účinkuje spolu s Pjérem La Šé´zem a Zdeňkem Konopáskem.
Pátá dohoda, která dále rozvíjí učení starých Toltéků podle díla dona Miguela Ruíze, navazuje na předchozí mimořádně úspěšné Čtyři dohody, představení, které mnoho diváků přivedlo k hlubšímu zamyšlení nad smyslem života, zdravím a potřebou duchovního růstu. O účast na představení, jehož výtěžek bude po odečtení nutných nákladů rozdělen mezi charitativní společnosti Veřejně prospěšný spolek Anaon (na přání účinkujících) a Debra (dle přání Mekuc), byl mezi mělnickými diváky obrovský zájem a bylo téměř okamžitě vyprodáno.

Nalaďte se na Jazz
Pro závěr zimy a jaro letošního roku připravilo Mělnické kulturní centrum cyklus Nalaďte se na Jazz, pořady plné žhavé hudební energie jazzu a příbuzných hudebních směrů.
V Masarykově kulturním domě čeká návštěvníky výstava nejlepších fotografií mezinárodní soutěže Jazz World Photo 2019, jejíž vernisáž s doprovodným programem se bude konat 11. 2.
18. 2. navštíví Mělník se swingovým koncertem Orchestr Karla Vlacha, hudební těleso s neuvěřitelnou již osmdesátiletou tradicí, které je jedním z nejvýznamnějších představitelů swingové, jazzové, taneční a populární hudby v Evropě.
Březnový program otevře jako vždy první středu v měsíci 4. 3. swingový večer, na němž zahraje Josef Vejvoda Jazztet.
13. 3. se uskuteční v rámci Filmu mekuc projekce dokumentárního filmu o nestárnoucí hvězdě naší hudební scény a zakladateli legendárního divadla Semafor Jiřím Suchém. Snímek Lehce s životem se prát natočila v roce 2019 přední česká režisérka Olga Sommerová.
Na dubnovém swingovém večeru vystoupí hned 1. 4. výjimečný mělnický představitel moderního rhythm & blues Tomáš Homuta se soulovou zpěvačkou Vlaďkou Svobodovou a skvělým saxofonistou Davidem Fárkem jako Tomáš Homuta Trio.
Zlatým hřebem celého cyklu pak bude 20. 4. koncert Jiří Suchý & Jitka Molavcová & Orchestr divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody. Zazní známé písničky jako Pramínek vlasů, Klokočí či Blues pro tebe.

Srpen v zemi indiánů
Divadelní spolek Kašpar přiveze 13. 2. do MKD představení od vynikajícího amerického autora Tracyho Lettse Srpen v zemi indiánů. Rodinné psychologické drama o stínech minulosti a dávných křivdách, o krutosti lásky milostné i mateřské a o zoufalém hledání smíření, pochopení a odpuštění je okořeněno humorem sarkastickým až černým, hořce ladícím s absurdními situacemi, do nichž se členové rodiny navzájem přivádějí. Hra získala pro svého autora Pulitzerovu cenu a na její motivy byl natočen úspěšný film Blízko od sebe, který přinesl Meryl Streep a Julii Roberts nominace na Oscary za hlavní roli.
Bratři v tricku a Holektiv: Lov

25. 2. budou mít diváci v MKD příležitost ocenit pozoruhodnou hru Lov v režii Veroniky Poldauf Riedlbauchové. Spolupráce dvou uměleckých souborů, čistě dámského Holektivu a pánských Bratří v tricku, dala vzniknout výjimečně vtipné a originální inscenaci na pomezí nového cirkusu, činohry a tanečního představení. Humor a poetika obou souborů se v představení o lovcích a lovné zvěři, kde se díky hravým dvojsmyslům myslivecká tematika proměňuje v lov milostný, výborně doplňuje. Komediální složka představení nesnižuje úžas diváků nad precizními tanečními, artistickými i žonglérskými
výkony skvěle sladěných umělců.

Únor v knihovně
I v měsíci únoru knihovna chystá pro své čtenáře tematický zábavný program k probíhající výstavě, po kvízu pro dospělé čtenáře to tentokrát bude soutěž pro děti a mládež. Už od 24. ledna po celý únor až do 22. března probíhá pátrací hra Stopy Rychlých šípů na motivy výstavy Pocta Rychlým šípům, která je ve stejnou dobu instalována v galerii Ve Věži a jejíž návštěva bude velkou nápovědou k soutěžním otázkám.
Pátrači si vyzvednou v knihovně, v MKD nebo v TIC soutěžní archy, v centru města musí najít několik vyznačených stanovišť a zodpovědět otázky.
Vyplněné pátrací archy mohou čtenáři knihovny odevzdat v dětském oddělení knihovny, ostatní pátrači v Turistickém informačním centru.

Další program pro fanoušky Rychlých šípů plánujeme na úterý 11. února od 14 hodin v dětském oddělení knihovny. Úkoly a hlavolamy si pro malé návštěvníky připravil Vojtěch Bursa, vítěz Memoriálu Jana Tleskače, zámečnického učně ve Stínadlech – mistrovství světa ve vyjímání ježka z klece.

Pro všechny pravidelné návštěvníky KLUBU připravuje knihovna navíc každé únorové pondělí od 13.00 do 15.30 čtení z knížek Jaroslava Foglara

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Programové tipy na...

Zoopark ZelčínMělník (4.2 km)

Ubytování u OkořeHolubice (21.9 km)

Výstaviště HolešovicePraha (27.6 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (28.6 km)