Běžecký Festival

Běžecký Festival

Adresa:

Benešov, Masarykovo náměstí

Termín: 22.9.2019

Žánr: běh festival


Pro medaili, pro charitu nebo jen tak pro radost proběhnou 22. září 2019 ulicemi Benešova příznivci pohybu. Stane se tak v rámci 6. ročníku Benešovského Běžeckého Festivalu (BBF), který pořádá Sportovní klub BENEŠOV ŽIJE SPORTEM ve spolupráci s Triatlon Teamem ASTRA Benešov, Atletikou Benešov a Benešovským běžeckým klubem. Hlavní závod sportovního festivalu, Benešovská desítka, bude na rozdíl od předcházejících ročníků o dva kilometry kratší.

„Kvůli omezené dopravní situaci, vyvolané přestavbou benešovského autobusového nádraží, a snaze zajistit bezpečnost běžců jsme museli zkrátit okruh závodu na 1 333 metrů. V hlavním závodě ho běžci proběhnou šestkrát, což dělá osm kilometrů,“ řekl Luděk Procházka z pořadatelského týmu. Vedle Benešovské desítky budou na programu BBF opět závody Benešovské juniorky pro děti a mládež od 3 do 20 let (150–975 m), minimaraton (4 000 m), charitativní běh (1 333 m) a Běh maminek a hospodyněk (650 m).

Podle Luďka Procházky kromě zkrácení trati hlavního závodu doznala změn také Benešovská juniorka, v níž přibyla kategorie chlapců a dívek od 18 do 20 let. „Naší snahou je umožnit soutěžit všem studentům středních škol,“ zdůvodnil. Putovní pohár získá nejen nejlepší základní, ale také střední škola.

Zájemci se mohou na závody registrovat on-line do 15. září na www.sport-reg.cz. Startovné je od 80 do 300 korun podle druhu závodu a rychlosti přihlášení a uhrazení dané částky. Startovné na charitativní běh/chůzi bylo stanoveno na minimálně 60 Kč a v plné výši půjde na léčbu či rehabilitaci vybraného dítěte. Organizátoři k němu přidají ještě deset procent ze startovného z ostatních závodů. V letošním roce se běží pro Bedříška, chlapce s dětskou mozkovou obrnou.

Jako první odstartují v 8.30 hodin na benešovském Masarykově náměstí závody Benešovské juniorky. Tradiční Běh maminek a hospodyněk startuje v 10.40 a jedinou podmínkou účasti v něm je kuchyňská zástěra jako součást jejich sportovního oblečení. Nesoutěžní Charitativní běh/chůze začne v 12.10 a o 20 minut později se do ulic vydají účastníci Minimaratonu. Startovní výstřel hlavního závodu Benešovské desítky zazní v 13.10. Součástí BBF je už tradiční soutěž škol nazvaná NEsedíme, Neležíme, BĚŽÍME, do níž ceny věnoval SKI areál Monínec. A ani letos nebude chybět populární Derby Benešov–Vlašim, kde si změří síly běžci zastupující obě města.

Pořadatelé připravili i zajímavý doprovodný program. Návštěvníci budou mít mimo jiné k dispozici i lezeckou stěnu.

Počet účastníků BBF každoročně roste. Loni se ho zúčastnilo rekordních 1 130 běžců.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Středočeský kraj Akce v obci Benešov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Běžecký Festival

Ubytování IrenaTýnec nad Sázavou (1 077 metrů)

Sport&Relax Centrum BenešovTeplýšovice (1 112 metrů)

Zámeček KalištěChocerady (11.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Konopiště Zámek Konopiště Benešov (2.4 km)
Zámek Vrchotovy Janovice Zámek Vrchotovy Janovice Vrchotovy Janovice (15 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (37.2 km)