Soundtrack Poděbrady: Amadeus live

Soundtrack Poděbrady: Amadeus live

Adresa:

Poděbrady, Koncertní hala

Termín: 31.8.2019

31srpen sobota 20:00

Žánr: filmSoundtrack PoděbradySoundtrack Poděbrady 2019klasikafilmová hudbahudbaprojekce


Formanův osmi Oscary oceněný Amadeus na velkoformátové LED projekci a místo studiově nahrané filmové hudby živý orchestr a sbor. Unikátní představení Amadeus LIVE, které během své premiéry před necelými třemi lety vyprodalo dvakrát prestižní Royal Albert Hall v Londýně a o měsíc později dvakrát Kongresové centrum v Praze, bude mít českou festivalovou premiéru.

Snímek uvede v sobotu 31. 8. festival SOUNDTRACK Poděbrady. Právě s tímto městem je spojen i život režiséra Miloše Formana. Studoval zde výběrovou internátní školu pro válečné sirotky. Proslulý velkofilm Amadeus vznikl jako adaptace divadelní hry před časem zesnulého Petera Shaffera. Strhující příběh osudového střetu geniality s průměrností se natáčel před 35 lety v Praze a podílelo se na něm množství českých filmových tvůrců i herců.

Dokonalá kamera Miroslava Ondříčka, fantastické kostýmy Theodora Pištěka ml. i krása pražských paláců, divadel a uliček propůjčily filmu nesmazatelnou atmosféru. Během projekce bude na pódiu celkem 89 hudebníků – 52 členů Filharmonie Hradec Králové s dirigent Ernstem van Tielem a 36 sboristů Kühnova smíšeného sboru. Film Amadeus vypráví příběh vídeňského dvorního skladatele Antonia Salieriho, kterého spaluje závist, když zjišťuje, že božské hudební dary, po kterých celý život toužil, byly uděleny bláznivému, vulgárnímu a nepoctivému mladému skladateli Mozartovi. Salieriho závist jej dohání až k tomu, že se intrikami snaží svého protivníka zbavit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Středočeský kraj Akce v obci Poděbrady

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Soundtrack Poděbrady:...

Školní hotel JuniorPoděbrady (150 metrů)

Villa A.MálkaPoděbrady (503 metrů)

Spa Hotel FelicitasPoděbrady (583 metrů)