Kmochův Kolín 2019

Kmochův Kolín 2019

Adresa:

Kolín, Kmochův Ostrov

Termín: 6.6.2019 9.6.2019
Vstupné:

zdarma

6čer - 9čer celý den

Žánr: hudba festival dechová hudba střední čechy

Umělci: David KollerEva PilarováIvan Mládek Banjo Band


Festival dechové hudby Kmochův Kolín patří mezi jedny z největších kulturních událostí středočeského regionu. Jde o mezinárodně uznávaný a respektovaný dechový festival královského města Kolína pramenící z dlouhodobé tradice a stojící na zájmu a aktivitě velké většiny obyvatel Kolína a okolí. 

* 56. ročník – dlouholetá tradice
* 1500 hudebníků, 250 mažoretek
* nejen dechovka, ale i další hudební žánry
* bohatý doprovodný program

... a na koho se můžete letos od 7. do 9. června v Kolíně těšit?
Překvapením jistě nebude fakt, že ústředním tématem tohoto ročníku bude samozřejmě hudba dechová ve všech svých formách. Zazní skladby klasické, ale návštěvníci uslyší též kompozice symfonické či dobře známé melodie z děl filmových nebo muzikálových.
Tradici zůstává festival věrný i v pestré dramaturgické skladbě tuzemských a zahraničních orchestrů. Kromě domácích kolínských orchestrů, jejichž účast zdobí každý ročník, budou mít festivaloví hosté možnost užít si například koncerty hudebníků z Krnova, Prostějova či Jeseníku. Mezi zahraniční hosty se zařadí letos orchestry z Chorvatska, Maďarska nebo exotického Mexika.

Milovníci lidové dechové hudby jistě zaplesají, když zazní jména slovutných kapel Straňanka a Mistříňanka. Ty se představí ve společném koncertním bloku a nabídnou všem tancechtivým jedinečnou šanci zaplnit velký taneční parket na Karlově náměstí.
Léty osvědčeným tělesem je také velký jazzový a taneční orchestr, složený ze špičkových muzikantů působících v Kolíně a okolí. Kolínský Big Band letos přináší dalšího ze série exkluzivních hostů, herečku a zpěvačku Jitku Čvančarovou.

Přízeň diváků si festival za poslední léta získal i ideálním programovým mixem dechové hudby s těmi nejlepšími interprety z oblasti hudby populární. Diváckou oblibou oplývají zejména páteční a sobotní večerní koncerty, které beze zbytku zaplňují největší kolínské náměstí. Do takových událostí jistě budeme moci letos řadit například páteční koncert Davida Kollera.

Aby nebylo prozrazeno úplně všechno, dodejme už jen jméno dámy, která svým vystoupením uzavře 56. ročník Kmochova Kolína. Bude jí někdejší hvězda divadla Semafor a stálice populárního nebe, paní Eva Pilarová.

Z nedělního programu je možné též zmínit divácky mimořádně oblíbený monstrkoncert, během kterého mají diváci možnost ve dvou blocích vidět a slyšet členy takřka všech vystupujících orchestrů. Za mikrofon se letos postaví absolventka Základní umělecké školy Fr. Kmocha v Kolíně, muzikálová zpěvačka Vlaďka Skalová. Vyvrcholením tohoto mimořádného hudebního zážitku je interpretace nejznámějších děl Františka Kmocha výjimečně početným orchestrem, sestaveným výhradně pro tuto unikátní příležitost.

David Koller patří k významným muzikantům střední generace českého bigbítu. Autor mnoha dnes již klasických hitů se nejvíce proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie, kde působil v letech 1987 až 2005. Účinkoval i v dalších...
Ivan Mládek Banjo Band je populární hudební skupina, která hraje od počátku 70. let písně Ivana Mládka. Svojí popularitu skupina získala díky častým vystupováním v zábavných televizních show mimo jiné např. Čundrcountry show...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Kolín Akce v obci Kolín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kmochův Kolín 2019

U PichlerůPňov-Předhradí (6.7 km)

Vigvam penzionVeletov (9.1 km)

Školní hotel JuniorPoděbrady (13.3 km)