Michal Šnajdr

Michal Šnajdr "50"

Termín: 4.3.2019
Vstupné:

160 Kč

4březen pondělí 19:00

Žánr: koncerty


Nejen kytarový koncert ku příležitosti narozenin boleslavského kytaristy a skladatele Michala Šnajdra se uskuteční v pondělí 4. března od 19:00 hodin v malém sále Domu kultury v Mladé Boleslavi.

Michal Šnajdr je fingerstylový kytarista, který se v roce 2014 vydal na sólovou dráhu. Jeho repertoár je složen z autorské tvorby a pro kytaru upravených evergreenů. V roce 2015 se zúčastnil semifinále mezinárodní soutěže "Kytara napříč žánry". Nejčastěji hraje v klubech, koncertuje s dalšími známými kytaristy a také jako pouliční hudebník v Čechách i zahraničí.

Gratulovat bude kapela Isara a kytaristé Adam Morkus a Norbi Kovács. O zvuk se postará Pepa Balcar ze Sound24.cz, o světla Michal Bechyně.

Isara – hudební skupina, věnující se hudbě britských ostrovů – tedy Anglie, Skotska a Irska. V jejím repertoáru najdete převážně balady a vůbec „písně s příběhem“, ke kterým Isara přistupuje s úctou a respektem k původním textům a tradičním aranžím. Přesto by ji asi nikdo nezařadil ke kapelám tradičního ražení. Výsledný mix by se dal nejspíš pojmenovat celt-folk-rock.

Adam Morkus – sólový akustický kytarista, který kromě standardních technik využívá různé další nekonvenční metody hry a alternativní ladění. Jako koncertní i pouliční hráč několikrát procestoval Itálii, Francii, Švýcarsko či Německo.

Norbi Kovács – narozen v roce 1968 v Šale na Slovensku, ale v jeho žilách koluje maďarská krev. Do Prahy se přestěhoval v roce 1992 a od té doby hrál s různými kapelami a řadou interpretů, především s písničkářkou Radůzou, Petrem Skoumalem či Máriem Bihárim. V současnosti je členem skupin Ivan Hlas Trio a Lokomotiva. Kromě toho se věnuje i hudbě filmové (například hudba k filmu U mě dobrý). V roce 2013 vydal sólové instrumentální album Takžetak, které vychází z klasických kytaristických forem, jako je ragtime, folk, trocha blues, patrné jsou i stopy gypsy jazzu či flamenka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mladá Boleslav Akce v obci Mladá Boleslav

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Michal Šnajdr "50"

Zámek LoučeňJizbice (16.2 km)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (16.2 km)

Středověký hotel DěteniceDětenice (19.1 km)